Deşi progresul e deocamdată modest, autorităţile anunţă că traseul M3 spre Giurgiuleşti, în zona Slobozia Mare, va fi gata în câteva luni

20 Aprilie 2022, 09:39
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) din Moldova anunţă că a schimbat tactica de monitorizare a lucrărilor la proiectele mari pe traseele naţionale şi a recurs la întâlniri lunare cu antreprenorii, prin care se raportează progresul făcut. Unul din cele mai important trasee aflate în prezent în construcţie e traseul M3, care at trebui să asigure o legătură mult mai rapidă din Chişinău spre Giurgiuleşti. Iar o parte a acestuia, construită de la zero, e în zona Slobozia Mare, acolo fiind trasată o centură de 18.2 km de ocolire a localităţilor din preajmă.
Ei bine, deşi ASD anunţă că progresul la etapa prezentă e unul modest, de doar 37%, ni se promite că această porţiune de traseul va fi gata în doar câteva luni, până în septembrie 2022. Traseul va avea o lăţime de 7 metri, 31 de podeţe, 3 staţii de aşteptare a transportului public, iar proiectul prevede aplicarea marcajului rutier şi instalarea a 960 indicatoare rutiere.
Traseul M3 ar fi unul crucial pentru transportul de camioane atât spre România, cât şi spre portul Giurgiuleşti. Dacă ar fi construit acest segment, plus segmentul dintre Porumbrei şi Cimişlia, traseul ar putea fi făcut mult mai repede şi mai în siguranţă. Porţiunea de drum de lângă Slobozia mare, de 18.2 km, are un cost de 18 milioane de euro, bani plătiţi de guvernul Moldovei dintr-un împrumut al BERD.
0
1,512
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!