(VIDEO) Rivian R1T şi Porsche Taycan 4 Cross Turismo, două modele electrice accelerate la viteză maximă în deşert

16 Aprilie 2022, 11:51
Redacţia PiataAuto.md
Porsche şi Rivian nu prea concurează direct în nici un fel, decât prin faptul că produc maşini electrice de mare putere. Totuşi, în timp ce Rivian R1T e un pick-up electric, mare şi greu, construit şi pentru munci, Porsche are un Taycan Cross Turismo, care e un soi de break şi liftback cu capacităţi sporite de trecere şi ţinută sportivă. Ce-ar putea face ambele într-un deşert vast?
Ei bine, câţiva tineri din SUA au luat ambele maşini electrice şi au mers în deşert pentru le accelera la maxim, în condiţii de nisip. Nu sunt dunele din deşerturile africane, dar, totuşi, sunt condiţii de aderenţă scăzută şi denivelări, mai potrivite pentru aceste modele.
Aşadar, Rivian R1T a atins 115 mile la oră în deşert, ceea ce echivalează cu circa 185 km/h. Porsche a atins o viteză mai mare, de 140 mile la oră, ceea ce echivalează cu circa 225 km/h. Totuşi, Rivian a afişat pe bord şi o mulţime de erori după asemenea exploatare. Aceste erori nu păreau să-l încurce în vreun fel în a merge, dar apariţia lor poate fi deranjantă.
Iar toată escapadă din deşert a mai avut şi alte încercări intense, inclusiv provocări mai specifice de offroad.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,332
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!