Acesta e Robosweeper, noul camion electric de salubrizare din China, care curăţă străzile autonom, fără vreun operator

4 Mai 2022, 14:21
Redacţia PiataAuto.md
Aşa cum ideea aspiratoarelor autonome, care fac singure curat prin case, orientându-se după senzori, a prins tot mai mult în ultimii ani, un grup de ingineri din China, a creat un nou camion electric de salubrizare a străzilor, care se conduce şi-şi face treaba complet autonom. Îi spune Robosweeper.
Astfel, acest camion de salubrizare, creat de inginerii de la Yutong Group şi WeRide, poate mătura şi aspira străzile, le poate şi stropi cu apă sau cu dezinfectant, şi poate descărca şi urne mici de gunoi în bena sa. Camionul comunică de la distanţă cu servere din cloud şi poate primi sarcini actualizate în timp real. Dar e şi mai interesant gradul de autonomie pe care-l are Robosweeper.
Astfel, acesta nu doar urmează un traseu prestabilit, făcând operaţiune de curăţare pe parcurs, ci are încorporate toate celelalte funcţii de mentenanţă — merge la încărcat când e nevoie, îşi descarcă gunoiul adunat când se umple, mergând la punctul de descărcare, îşi alimentează rezervoarele cu apă şi dezinfectant.
Primul oraş în care aceste camioane autonome vor fi lansate în operare este Guangzhou din China.
1
1,407
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!