(VIDEO) După ce a recunoscut că a minţit despre un record anterior, SSC Tuatara a încercat din nou să se apropie de cifrele dorite, atingând 475 km/h

27 Mai 2022, 13:33
Redacţia PiataAuto.md
În limbajul corporativ există de multe ori expresia ce s-ar traduce prin „prefă-te până reuşeşti”, ceea ce ar însemna să pretinzi că ai ceva ce încă nu ai de fapt, dar să munceşti între timp ca să obţii ceea ce ai pretins a avea mai devreme. Cam asta face şi producătorul american SSC cu modelul Tuatara, în privinţa căruia a fost surprins minţind, iar ulterior şi-a recunoscut minciuna „cu inima frântă”, după cum suna comunicatul, iar de atunci încoace tot încearcă să ajungă la parametrii anunţaţi cândva ca fiind marcaţi printr-un record mondial.
Rezumând pe scurt istoria, în octombrie 2020 SSC a pretins că modelul Tuatara a devenit primul de serie din lume (pre-serie, de fapt), care ar fi depăşit bariera de 300 mile pe oră, sau 482.8 km/h, ba chiar pretindea că maşina a atins 331.15 mile pe oră, adică 532.82 km/h. Apoi, mai mulţi critici au analizat în detaliu video-ul publicat de SSC şi au concluzionat că acesta e fals. Ulterior, pentru a convinge publicul, în ianuarie 2021 SSC a organizat o demonstraţie pe un aeroport, dar Tuatara a atins doar 283 mile la oră, adică 455 km/h. După asta, SSC a fost nevoit să recunoască minciuna din primul pretins record, dar a spus că va munci să atingă bariera de 300 mile la oră promisă. Iată că acum a avut loc o nouă tentativă.
Încercarea a avut loc pe teritoriul Centrului Spaţial din Florida, la 14 mai 2022, dar video-ul şi rezultatele au fost publicate abia recent. Pregătirile au fost ample, aparatele de măsurare cu precizie maximă au fost instalate, iar prezenţa observatorilor independenţi a fost asigurată. SC Tuatata şi-a forţat performanţele şi, după 2.3 mile de la start, a atins viteza de 295 mile la oră, adică 474.8 km/h!
Fiind vorba deja de o tură monitorizată şi transparentă, se poate vorbi de un nou record mondial pentru maşinile de producţie. Dar, totuşi, Tuatara n-a reuşit încă să atingă viteza promisă de 300 mile la oră, aşa că vor mai urma noi pregătiri şi cel puţin o nouă tentativă. Până atunci, nu putem să nu recunoaştem că toţii că şi 475 km/h, atinşi cu un automobil, sunt o realizare remarcabilă şi fascinantă!

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,319
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!