(VIDEO) Ken Block încearcă să conducă frumos un Audi electric, dar tot mai bine îi reuşeşte cu un Quattro clasic

6 Mai 2022, 14:03
Redacţia PiataAuto.md
Ken Block e un pilot profesionist cu o carieră frumoasă de raliuri în spate şi tot el s-a făcut cunoscut lumii întregi prin seriile sale Gymkhana, în care mânuia maşini în derapaje controlate cu o precizie pe care nimeni n-ar fi crezut-o posibilă până la el. În ultimii ani lui Ken i s-au mai dat maşini electrice de raliu să le conducă, pe care le-a apreciat, dar faţă de care a fost oricum rezervat. Acum, însă, Audi are o colaborare intensă cu Ken Block, iar germanii i-au dat un Audi e-tron GT electric, individualizat special pentru renumitul pilot, pe care acesta îl tot pune la încercări. Noua încercare a vrut să arate cât de controlabilă poate fi o asemenea electrică, însă Ken Block tot s-a descurcat mai bine cu o maşină clasică, cu motor cu ardere internă.
Ken Block a venit în Apii din Austria, în Zell am See, pentru a avea acces la un teren larg, acoperit cu zăpadă şi gheaţă, pe care să se poată face măiestrii în derapaj controlat. Acolo i s-a înmânat un alt Audi e-tron GT, cu tracţiune integrală, pe care Ken Block trebuia să-l jongleze frumos pe acest circuit înzăpezit.
Maşina a fost echipată cu anvelope cu crampoane, iar în scurt timp Ken a reuşit s-o arunce în scurte derapaje controlate în viraje. Au fost derapaje reuşite, dar fără vreo emoţie în plus, fără vreo doză de artistism în plus. Apoi a venit timpul ca pilotul să urce într-un Audi quattro clasic, de raliu, legendar, din 1983.
Iar aici a început adevărata măiestrie a derapajelor. Ken Block a devenit imediat una cu maşina şi a început a o jongla într-un continuu derapaj controlat pe tot parcursul circuitului de gheaţă aruncând-o dintr-o parte în arta.
Cu o precizie formidabilă, cu un sunet superb al celor 5 cilindri de sub capotă şi cu o mult mai multe exaltări şi exclamaţii de la volan. Şi chiar dacă n-o spune direct, faţa lui Ken Block arată elocvent emoţiile în comparaţie.
Aşa că indiscutabil, lui Ken Block i-au reuşit mult mai frumos măiestriile cu acel Audi clasic, nu cu cel modern şi electric, deşi şi cel modern e o maşină de apreciat. Totuşi, arta adevărată pare să fie acolo, pe maşini de cândva, în timp ce maşina modernă e ca şi arta modernă, simplă, dar multeori fără fascinaţie.
Vezi totul în video-ul de mai jos, pe care l-am setat să înceapă din momentul acţiunii.
0
2,362
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!