(VIDEO) Cele mai curioase accesorii de iarnă pentru maşini au fost testate într-un experiment al unor youtuberi

5 Martie 2024, 13:48
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile au fost întotdeauna înconjurate de tot soiul de produse care promit să rezolve probleme mari şi mici, cu bani mai mulţi sau mai puţini, şi adeseori prin metode miraculoase. Dacă am sta să credem tuturor acestor promisiuni, probabil n-ar mai trebui să cumpărăm anvelope de iarnă, unelte de curăţat parbrizul sau alte lucruri, eficienţa cărora e verificată în timp. Câţiva youtuberi din SUA au decis să facă un experiment în care să teste cele mai curioase accesorii de iarnă în viaţa reală.
Ei bine, totul a început cu o Toyota cu anvelope de vară, care a cumpărat un soi de soluţii la 2 dolari bucata, ce trebuiau prinse în jurul anvelopei, de-a lungul circumferinţei roţii, ca acele bucăţi de plastic să asigure aderenţa în locul roţilor de vară, chiar şi prin zăpadă. Bineînţeles, plasticul n-a rezistat prea mult să forţat pe partea rulantă a anvelopei.
A doua soluţie semăna mai mult cu un papuc de blocare a maşinii într-o poziţie fixă, decât să ajute la înaintare. A fost dificil de fixat, dar şi mai absurd în operare.
Ba chiar a lovit aripa şi a ros vopseaua de acolo. Acum Toyota are nevoie de o aripă vopsită, că altfel aripa va cădea pradă ruginii.
O serie de plăci au ajutat un pic din a ieşi dintr-o zonă adâncită de zăpadă, dar cu anvelope de vară maşina n-a putut înainte mai departe. Şi apoi, dacă roata se învârte prea tare, împinge acele plăci sub ea şi le aruncă în spate.
Cele mai renumite accesorii au fost şosetele pentru anvelope, o soluţie despre care se vorbeşte de ceva ani şi care, fiind mai lipicioasă, trebuie teoretic să poată asigura un pic de aderenţă. Şi adevărul e că exact această soluţie a şi fost cam singura care a funcţionat acceptabil.
Mai departe, protagoniştii din video au testat soluţii deocheate de evitare a îngheţării parbrizului sau de curăţare a a maşinii de gheaţă şi zăpadă. Lopeţi, pături, capace pentru mânere ca acestea să nu îngheţe — multe au fost încercate şi cam toate au fost previzibil de ineficient. A fost încercat chiar şi o unealtă electrică de curăţare a parbrizului, care ar fi trebuit să topească zăpadă în timp ce o cureţi, dar topirea decurge atât de greu, că reuşeşti să cureţi de câteva ori maşina până atunci.
Vezi toate aceste experimente în video-ul de mai jos.
0
1,127
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!