Un japonez de 83 de ani a traversat de unul singur Oceanul Pacific, la bordul unei ambarcaţiuni, repetând propria realizare din tinereţe

5 Iunie 2022, 17:20
Redacţia PiataAuto.md
Ce-am vrea să facem, fiecare dintre noi, la vârsta de 83 de ani? Păstrarea capacităţii fizice de a te aventura într-o traversare solo a Oceanului Pacific e cu siguranţă într-un vârf absolut aceea ce ţi-ai putea dori să poţi face atunci. De curând, japonezul Kenichi Horie, în vârstă de 83 ani, a făcut exact asta, devenind navigatorul cu cea mai înaintată vârstă, care a traversat vreodată oceanul de unul singur.
Kenichi Horie e un pasionat cunoscut de iahturi şi navigaţie în Japonia, dedicându-şi toată viaţa acestei pasiuni. În tinereţea sa, după ce a absolvit şcoala, a urmat nişte cursuri de navigaţie, care l-au captivat într-atât de mult, încât a decis să nu mai meargă la universitate, ci să-şi dedice întreaga carieră pasiunii sale. Şi-a pus atunci şi un scop măreţ — să traverseze Oceanul Pacific de unul singur, la bordul unei ambarcaţiuni. Au urmat ani de pregătire fizică şi logistică, iar în anul 1962, la 23 de ani, el a reuşit să navigheze Japonia spre SUA, ajungând în august 1962 la destinaţie. Acea realizare l-a făcut primul om din lume care a navigat de unul singur întregul Ocean Pacific, iar acel record i-a inspirat pe mulţi anii la realizări similare în deceniile ce-au urmat.
Foto: Kenichi Horie, după traversarea Pacificului în 1962

Horie a mai marcat multe alte recorduri ulterior, înconjurând de trei ori lumea în 1973 şi 1974, iar acum, după 60 de ani de la prima sa realizare, navigatorul nipon şi-a dorit să repete propria realizare din tinereţe, dar navigând deja în direcţie inversă, din San Francisco în Japonia.
La 26 martie 2022, Kenichi Horie a pornit în expediţia sa maritimă, de unul singur, aşa cum spuneam, la bordul unei ambarcaţiuni de circa 6 metri, de o mărime similară cu cea cu care navigase acum 60 de ani. A folosit un telefon de satelit pentru a comunica în fiecare zi cu echipajul său de susţinere de la distanţă, a discutat periodic şi cu studenţi în navigaţie, pentru a le împărtăşi impresii. Iar nopţile şi le-a petrecut uitându-se la stele, după cum relatează chiar el. Călătoria a fost una lungă, durând 69 de zile, or, Kenichi Horie a ajuns ieri, 4 iunie, la destinaţie în Japonia, pe peninsula Kii.
Călătoria sa a decurs cu bine, starea fizică a navigatorului de 83 de ani e excelentă, iar odată cu asta, Kenichi Horie nu doar că a reuşit să repete la 83 de ani ceea ce a făcut la 23, dar să marcheze totodată un record pentru cel mai în vârstă om din lume care a reuşit să traverseze Pacificul de unul singur.
0
1,288
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!