Cum arată un camion Freightliner Coronado din SUA, transformat acum 14 ani într-o casă pe roţi, cu garaj mobil

20 Iulie 2022, 15:50
Redacţia PiataAuto.md
La originea sa, Freightliner Coronado era un camion obişnuit şi practic, adorat de şoferii americani de curse lungi. Dar camionul din imagine a fost transformat într-o casă pe roţi în două compartimente, care mai are şi garaj mobil la bord. Şi dacă în ultimul timp am mai vorbit despre camioane transformate în case pe roţi cu garaj, cum ar fi acest Actros de peste 1 milion de euro, atunci azi vorbim despre un camion modificat acum 14 ani, care a reuşit deja să-şi slujească proprietarul un termen îndelungat şi care tocmai a fost vândut. E interesant, deci, să vedem cum s-a păstrat o asemenea creaţie timp de 14 ani şi cum a fost ea concepută cu un deceniu şi jumătate în urmă.
Aşadar, avem în faţă o casă mobilă compusă din camionul propriu-zis şi remorca ataşată acestuia, ambele completându-se reciproc. Camionul modificat are 13,7 metri lungime, iar remorca mai adaugă încă 11 metri întregului ansamblu.
Freightliner Coronado e un camion motorizat de un propulsor diesel, cuplat la o cutie de viteze cu 18 trepte.
Spaţiul interior a fost compartimentat cu generozitate, semn că şi modificarea a fost făcută cu buget generos, dar şi că proprietarii acestui camion şi-au dorit mai degrabă lux şi confort desăvârşit, decât practicismul unei rulote în care să trăieşti luni în şir. Aici e clar că vehiculul a servit ca o casă mobilă auxiliară, pe perioade relativ scurte, fără a înlocui casa proprietarilor săi.
Aşa că aproape întreg camionul, din spatele scaunului şoferului, e o sufragerie uriaşă, mobilată cu lemn şi canapele generoase.
Apoi a mai rămas loc şi de un dormitor cu o baie aferentă. Întreg mobilierul emană calitate dincolo de ceea ce găseşti de obicei în rulote. Chiar dacă această ambianţă are 14 ani de când e realizată, totul e într-o stare perfectă.
Dormitorul are şi un sistem audio de înaltă fidelitate, şi un tv încorporat, dar şi elemente de comandă pentru funcţiile vitale ale camionului, precum generarea de electricitate.
Remorca e un garaj în două nivele, în care se poate adăposti o maşină normală şi vehicule mai speciale, precum bolizi de karting.
Există şi o masă mare de lucru la maşină, cu instrumente, aşa cum ar visa orice pasionat auto.
Camionul fabricat în 2008 a reuşit să adune doar 65 mii mile pe bord, echivalentul a circa 105 mii km. În lumea camioanelor, asta înseamnă practic nou. Deci, deşi are 14 ani, acest Freightliner cu remorcă e încă la fel de luxos şi de proaspăt şi azi. Tocmai de asta, proprietarul său l-a vândut cu 425 mii dolari.
Poate suna foarte mult, dar dacă ne gândim că asemenea camioane noi costă peste un milion, cumpărătorul a obţinut un preţ foarte bun chiar, pentru un camion atât de păstrat şi de fascinant.
0
1,472
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!