(VIDEO) Poliţia din Moldova i-a suspendat permisul acestui şofer de camion pentru depăşirea făcută, însă justiţia a considerat că şoferul merită doar o amendă

9 Aprilie 2024, 08:47
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova raportează un nou caz în care poliţiştii îşi fac treaba în a identifica, localiza şi documenta încălcările grave de trafic, dar ulterior justiţia emite un verdict mult mai „moale” decât cel pe care l-a solicitat instituţia poliţiei în instanţă. Asta s-a întâmplat în cazul unui şofer de camion din România, care, printr-o depăşire neregulamentară pe traseul Chişinău-Leuşeni, a fost la un pas de a spulbera o maşină cu 3 oameni la bord.
Încălcarea de trafic s-a produs la 30 martie 2024, iar imaginile au fost surprinse de camera de bord a maşinii care a fost la un pas de a fi lovită frontal. Aceasta era condusă de o şoferiţă, iar în maşină se mai aflau fiica şi mama sa.
Şoferul de camion a ieşit la o depăşire neasigurată a altui camion, pe un drum cu două benzi, deşi în momentul ieşirii la depăşire exista vizibilitate clară pe contrasens şi maşina din întâmpinare putea fi văzută. Totuşi, şoferul de camion a ieşit la depăşire, impunând şoferiţa de pe contrasens să frâneze brusc şi să evite la limită impactul ieşind complet pe acostament, fiind la un pas şi de destabilizarea ulterioară a maşinii.
Poliţia a găsit repede şoferul de camion, menţionând că e un cetăţean străin, dar din imaginile publicate se pot vedea plăcuţele de înmatriculare din România ale camionului. Şoferul şi camionul au fost găsiţi în raionul Ungheni.
Poliţia a decis să-i aplice o amendă de 3.000 lei, echivalentul a aproximativ 155 euro, şi să ceară în instanţă suspendarea permisului de conducere pentru 12 luni. Instanţa de judecată a respins solicitarea poliţiei de suspendare a permisului şi a decis că doar amenda e suficientă. Prin urmare, chiar dacă şoferul a fost la un pas de a produce un accident frontal potenţial cu 3 victime, acesta a fost lăsat să revină pe drumurile publice doar printr-o amendă simbolică de 155 euro, pe care, dacă o achită timp de 72 de ore, o poate reduce de facto în jumătate, la circa 78 euro.
Vezi în video-ul de mai jos depăşirea pentru care poliţia din Moldova a vrut să-i ia permisul şoferului de camion.
1
999
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!