Ruşii au arătat designul viitoarelor Moskvich, acestea s-au dovedit a fi clone ale modelelor chinezeşti Jac

6 Iulie 2022, 18:31
Redacţia PiataAuto.md
După plecarea celor de la Renault din Rusia şi renunţarea inclusiv la fabrica de lângă Moscova, ruşii anunţaseră că vor reînvia marca Moskvich acolo, dacă tot fabrica asambla asemenea maşini înainte de privatizarea din partea Renault. Au urmat multe declaraţii ambiţioase despre cât de fabuloase vor fi viitoare Moskvich-uri şi cât de repede vor intra ele în producţie. Ba mai mult, unele voci spuneau că Moskvich se va lansa în epoca nouă doar cu maşini electrice, folosind tehnologie Kamaz. Ei bine, azi primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a vizitat fabrica proaspăt redenumită în Moskvich şi a putut să asiste la dezvăluirea designului viitoarelor Moskvich-uri, tocmai 5 modele la număr.
Pe posterele de la uzină, imaginile arată ambiţios — 3 SUV-uri de diferite dimensiuni, un sedan şi un model electric. Modelele au primit denumiri cu cifre romane, de la I şi II până la IV, Model I având şi o versiune electrică. Toate modelele, însă, nu sunt decât clone ale modelelor producătorului JAC din China, care vor rămâne aproape identice ca design şi motorizări, doar că vor avea emblemă Moskvich pe ele.
Totuşi, astăzi nimeni de la Moskvich nu a putut confirma vreo motorizare şi nici măcar vreun termen când aceste modele ar putea ajunge în producţie la fabrica Moskvich. Toată prezentarea de azi a constat în foi mari cu imagini grafice pe ele, puse pe un postament în hala fabricii. E cert, însă, că absolut toate modelele arătate azi sunt clone ale JAC, respectiv cei de la Moskvich nu au creat nimic propriu.
Foto: Model chinezesc JAC, care stă la baza unui din viitoarele Moskvich-uri

La rândul său, JAC a clonat pe bandă rulantă modele occidentală cândva cu neruşinare. Un model JAC, care se vindea în Moldova înainte de anul 2010 avea jumătate de maşină clonată de la un Mercedes E-Class, iar cealaltă de la Lexus LS, iar contopirea între cele două jumătăţi era atât de precară, încât trebuia să stai întors spre dreapta când conduceai, după cum am constatat într-un test drive de-al nostru realizat pe atunci. Acum, până şi cei de la JAC pot spune că au evoluat până la etapa în care deja cei din Rusia au ajuns să le cloneze modelele lor, de această dată cu acordul lor.
Foto: Sedan JAC, la un test drive din Moldova din anul 2009
0
13,261
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!