Uzina de motociclete Ural s-a relocat din Rusia în Kazahstan şi are acum hale cu mese în culorile steagului Ucrainei

21 Iulie 2022, 13:58
Redacţia PiataAuto.md
Acum aproape 3 luni anunţam că uzina producătoare a legendarelor motociclete Ural din Irbit, Rusia, a decis să-şi mute producţia în afara Rusiei, din cauza invaziei în Ucraina şi a sancţiunilor internaţionale ce au urmat. Astfel, Ural era primul producător rus, care a decis să plece efectiv din Rusia după începutul războiului. Şi relocarea anunţată a avut loc, cei de la Ural comunicând acum că au început a activa la o nouă fabrică pe care au echipat-o în Kazahstan.
Cei de la Ural au publicat şi câteva imagini cu halele unde va avea loc producţia Ural, iar în aceste hale se fac observate imediat mesele de lucru ale muncitorilor, vopsite în culorile steagului Ucrainei.
Ural nu face vreo menţiune directă despre ele, însă anunţă că nu-şi va lăsa baltă clienţii din toată lumea, iar primul lucru care l-a făcut după ce s-a mutat în Kazahstan a fost să pregătească un container uriaş cu piese de schimb şi să-l trimită în Redmond, SUA, pentru clienţii Ural de acolo, care nu mai puteau primi piese. Ural a ţinut atât de mult să-i liniştească pe proprietarii motocicletelor sale, încât a anunţat că primele două containere vor fi expediate pe calea aerului, pentru a ajunge mai repede, iar ulterior din Kazahstan va fi organizată o logistică în termeni normali.
De asemenea, Ural a anunţat că odată ce a plecat efectiv din Rusia şi şi-a format fabricat din Kazahstan, a putut relua conexiunile cu furnizorii său din Europa şi Asia, or, motocicletele Ural moderne aveau multe componente furnizate de la producători de top. Spre exemplu, puteai avea frâne Brembo pe ele. Şi toată comunicarea Ural din ultimele luni e una în care aceştia spun că deşi fabrica din Irbit avea 80 de ani de activitate, războiul Rusiei în Ucraina şi toate sancţiunile nu le-au dat altă opţiune decât să plece din Rusia şi să încerce a păstra legăturile cu lumea civilizată.
Totuşi, fabrica din Irbit va mai activa în continuare, deşi va concedia o mare parte din angajaţi. În Irbit vor fi fabricate componente ce nu pot fi fabricate deocamdată în Kazahstan, însă plusvaloarea creată la Irbit va fi infinit mai mică decât tot ce se făcea anterior, or, în ultimii ani motocicletele Ural îşi câştigaseră statut de legende, fiind vândute la preţuri de 28-30 mii dolari SUA bucata.
0
5,543
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!