(VIDEO) Cât de aproape e un McLaren cu V8 biturbo cu tracţiune spate faţă de un Lamborghini V12 4x4

23 Iulie 2022, 15:04
Redacţia PiataAuto.md
În ultimul deceniu, McLaren s-a afirmat tot mai hotărât ca un concurent direct pentru Ferrari şi Lamborghini şi nu prea mai contestă nimeni asta. Dar totuşi, reţeta McLaren e un pic diferită, ei punând un accent mai mare pe greutatea redusă şi precizia maşinilor lor şi nu se sfiesc să folosească motoare V8 de cilindree mai mică, dar cu turbosuflante.
Britanicii au pus alături, într-un duel direct, un asemenea McLaren 600LT şi un Lamborghini Aventador SVJ. McLren are un V8 de 3,8 litri, twin turbo, din care scoate 600 CP şi 620 Nm, cântărind numai 1.404 kg. Supercar-ul britanic are cutie automată cu dublu ambreiaj şi tracţiune spate.
Lamborghini Aventador SVJ are tracţiune integrală şi o cutie secvenţială, iar puterea vine dintr-un motor V12 aspirat natural, de 6,5 litri, care scoate 770 CP şi 720 Nm. Modelul italian cântăreşte 1.525 kg, fiind de asemenea uşor, dar totuşi cu 120 kg mai greu decât McLaren.
Toate indiciile ne spun că într-o cursă directă Lamborghini va învinge. Dar a fost exact invers, McLaren învingând. Şi ambele maşini au fost foarte aproape. La cursa cu start din mişcare, Lamborghini a învins datorită cilindreei mai mari, însă, din nou, McLaren a fost aproape. Iar la frânare, chiar dacă e mai uşor, McLaren tot s-a lăsat învins de Lambo. Vezi totul în video-u de mai jos.
0
1,297
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!