(VIDEO) Câţiva youtuberi din SUA au călătorit în Alaska cu un Ford F-150 electric, alimentând şi câte 11-15 ore

21 Iulie 2022, 12:54
Redacţia PiataAuto.md
Autorii câtorva canale de YouTube din SUA, fascianţi de noul pick-up electric Ford F-150 Lightning, au vrut să-i testeze limitele în condiţii cu adevărat dificile, aşa că au pornit din statul Michigan, au parcurs Canada de la sud la nord pe partea vestică şi au ajuns în Alaska. Iar în Alaska s-au îndreptat spre cel mai nordic punct în care poţi conduce o maşină în America de Nord, Dead Horse, traversând astfel şi toată Alaska. Iar provocarea n-a fost uşoară, protagoniştii trebuind să stea conectaţi la prize şi câte 11-14 ore.
Maşina a fost una standard, echipată doar cu anvelope offfroad, pentru a face faţă mai bine drumurilor rele din Alaska. De asemenea, s-a montat şi un utilaj de camping în remorcă, pentru a se putea lua la bord echipamente de dormit în drum, în zonele pustii.
Întreaga călătorie a avut o lungime de peste 6.000 km, iar adevăratele probleme au fost în zonele nordice ale Canadei şi Alaska, unde nu există o reţea dezvoltată de staţii electrice puternice. Iar asta a însemnat nevoie de a folosi prize banale, simple, pentru alimentarea maşinii. Până şi la o priză din care se putea trage o putere decentă de 7-8 kW, încărcarea tot însemna circa 11-15 ore, iar într-o asemenea zonă pustie e mai bine să încarci cât de mult poţi unde ai şansa.
Totuşi, aceştia au ajuns cu bine şi au publicat un scurt video cu primele impresii brute, promiţând un film cu mult mai multe detalii ulterior. Vezi mai jos video-ul scurt, filmat la capătul călătoriei lor, în Dead Horse, Alaska.
0
3,064
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!