(VIDEO) Deutschland 89, filmul din Germania în care Dacia, Wartburg, Trabant şi alte maşini din fostul bloc estic sunt protagoniste

7 Iulie 2022, 19:48
Redacţia PiataAuto.md
Probabil niciun alt film modern nu a inclus în scenele sale o conglomerare atât de mare de automobile din fostul bloc estic cum a făcut-o acest serial TV din Germania, lansat în 2020. Aşa cum sugerează titlul, acţiunea are loc în cele două Germanii ale anul 1989, în perioada căderii zidului Berlinului, iar pentru a reprezenta cât mai elocvent decorul perioadei, producătorii au folosit un număr imens de maşini estice din acea perioadă. Iar pentru că serialul încă lipseşte de pe majoritatea platformelor de streaming, putând fi doar achiziţionat separat pe unele din ele, el a rămas aproape complet neştiut prin părţile noastre.
Deutschland 89 e un soi de al 3-lea sezon şi ultimul după două sezoane similare, numite Deutschland 83 şi Deutschland 86, însă 89 e cel care se concentrează cel mai mult pe tabloul intern din cele două Germanii. Acţiunea cuprinde mulţi spioni, informatori şi trădători din acea perioadă, care caută brusc să se reconfigureze în lumina schimbărilor majore, arătând aspecte ale vieţii de atunci despre care mulţi au uitat în zilele noastre, filmul tratându-le prin prisme interesante. Şi pe lângă actorii protagonişti, aşa cum spuneam, cel puţin la fel de importante în aceste film sunt maşinile, foarte multe la număr şi foarte variate, dar aproape toate din blocul estic.
În film, spre exemplu, e prezentă o Dacia 1300, în episodul 3. Albă, de fundal, parcată în faţa unui bloc.
De asemenea la diferite etape apar 6 exemplare diferite de Trabant 601, inclusiv două în versiune break.
Şi mai mare e numărul exemplarelor Wartburg care apar în film, în majoritatea episoadelor. Sunt tocmai 10 la număr, majoritatea fiind Wartburg 353.
Nu puteau lipsi câteva exemplare Lada, şi o Volga neagră, GAZ-24, dar şi un ZAZ.
De asemenea, sunt prezente periodic autobuze, camioane sau dubiţe precum Barkas B1000, Robur, şi IFA W50L.
Cei de dincolo de zid sunt reprezentaţi periodic de câte un Mercedes, un Audi V8, două BMW-uri, un E30 şi un E34, iar cei cu influenţe americane — un Lincoln şi un Cadillac Flettwood Brougham.
În total, în cele 8 episoade ale serialului TV, îşi fac apariţia peste 50 de modele de maşini în diverse ipostaze corelate cu personalele filmului, fără a lua în calcul maşinile de decor. Aşa că pentru pasionaţii auto, filmul ar putea fi un deliciu, mai ales că şi scenariul presupune mult suspans şi acţiune. Vezi mai jos un trailer oficial, care, din păcate, nu relevă prea multe din maşinile prezente în film.
0
2,589
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!