(VIDEO) Un Audi RS Q e-tron de la Dakar, încercat pe drumurile publice şi-n afara lor

11 Iulie 2022, 12:59
Redacţia PiataAuto.md
Audi a făcut senzaţie la începutul acestui an la raliul Dakar, aducând trei bolizi electrificaţi acolo, pe nume RS Q e-tron. Au fost bolizi cu propulsie electrică, dar cu un motor pe benzină în rol de generator de electricitate. Şi prima jumătate a raliului a însemnat o serie de insuccese pentru Audi, toţi bolizii având probleme mai ales la partea de suspensie. Dar Audi a învăţat din mers, a remediat problemele la jumătatea raliului şi ultima săptămână de raliu maşinile au mers excelent, învingând câteva segmente.
În ediţia din acest an ele n-au luat vreun loc de podium. Dar felul în care au evoluat de la probleme şi rateuri la victorii i-a făcut pe toţi să înţeleagă că Audi şi tehnologia sa va fi marca dominantă la raliurile viitoare, la fel cum a făcut-o cândva Audi quattro cu tracţiunea integrală, la începutul anilor 80. Doar că de această dată e vorba de propulsia electrică.
Ei bine, unul din cei 3 bolizi, care au evoluat în acest an la Dakar, le-a fost înmânat de celor de la Top Gear chiar de către Carlos Sainz seniorul, tatăl pilotului actual de Formula 1 Carlos Sainz, el însuşi un pilot de raliuri cu o carieră glorioasă şi tot el unul din piloţii Audi de la Dakar din 2022.
Bolidul a fost pus la încercare, însă, nu doar în offroad, ci şi pe drumurile publice, pentru că se conformează maşinilor ce pot circula pe ele. Abia după un tur frumos printr-un orăşel liniştit, bolidul Audi a ajuns a fi şi testat cum se cuvinte prin praf şi denivelări. Şi, fireşte, nu putea să nu creeze senzaţii exaltante.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,340
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!