(VIDEO) Un Lucid Air de 1.050 CP, a atins recordul de cel mai rapid model de serie la Goodwood

5 Iulie 2022, 14:42
Redacţia PiataAuto.md
Festivalul Vitezei de la Goodwood e unul dintre cele mai frumoase evenimente auto din lume, adunând pasiunea auto de toate vârstele pe moşia de la Goodwood, în sudul Marii Britanii. Şi, în mod tradiţional, o mulţime de modele noi şi clasice încearcă să parcurgă traseul în urcare continuă cât mai repede, intrând în istorie cu rezultate frumoase. Ei bine, modelul electric Lucid Air, de 1.050 CP, tocmai a bătut un record, devenind cel mai rapid model de serie care a parcurs vreodată renumitul traseu.
E interesant că recordul nu a fost atins de cea mai puternică versiune a lui Lucid Air, Performance, de 1.111 CP, ci de una ceva mai relaxată, numită Grand Touring Performance, care vine cu „doar” 1.050 CP.
Maşina electrică a parcurs traseul în doar 50,79 secunde, devenind astfel cea mai rapidă maşină de serie şi a 12-a dintre toate vehiculele, inclusiv concepte şi bolizii de motorsport, care au alergat vreodată la Goodwood. Apropo, recordul absolut la toate categoriile a fost setat în acest tot de un vehicul electric, deocamdată conceptual, despre care am scris mai devreme.
La volanul lui Lucid Air a fost pilotul Ben Collins, cel care avea rolul lui Stig în fosta emisiune Top Gear, pe vremea când era condusă de trioul Clarkson, May şi Hammond. Cei de la Lucid au publicat şi un video cu performanţa proaspăt obţinută a modelului lor.
0
1,283
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!