(VIDEO) Cum arată un camion din SUA, creat special pentru transportarea celor mai preţioase maşini

15 August 2022, 15:29
Redacţia PiataAuto.md
Marea majoritatea a automobilelor sunt transportate pe ultimul lor segment către dealeri pe remorci deschise de camioane, unde sunt relativ expuse factorilor externi, de la praf până la apă sau murdărie. În Europa, unii producători premium îşi îmbracă maşinile în huse albe de protecţie, pentru a le transporta astfel pe aceleaşi remorci deschise. În SUA, însă, există o categorie de camioane care sunt special create pentru a transporta cele mai preţioase maşini, pentru care nici măcar zgârierea sau murdărirea în timpul transportării nu e o opţiune acceptabilă.
Camionul din imagini e un Western Star 4900, dar însăşi camionul în acest caz nu e departe de confortul standard, ba dimpotrivă, are un spaţiu de dormit mai mic, şi a fost privat de locul pasagerului din dreapta, pentru a pune un frigider acolo, pentru a lăsa mai mult spaţiu încărcăturii. Ceea ce e special la acest camion sunt funcţionalităţile sale de transportare a maşinilor.
Acesta poate adăposti o maşină mai mică deasupra cabinei sale, iar celelalte sunt plasate în două compartimente mari, etajate, cu rampe acţionate prin telecomandă. Astfel, cele mai speciale maşini primesc confortul unui garaj protejat aici, iar rampele automatizate fac procesul de încărcare şi descărcare mult mai sigur şi mai uşor. Fireşte, e nevoie şi de precizia şoferului de camion în a le urca şi coborî pe ele, dar acesta are deja o experienţă uriaşă în a le manevra.
Şoferul de camion spune că datorită camionului său personalizat pentru transportarea maşinilor preţioasă, are parte de clienţi fideli, care apelează la el în repetate rânduri şi au deja încredere în el ca într-unul din cei mai profesionişti şi atenţi şoferi. Şi, fireşte, transportarea în asemenea condiţii e plătită mult mai bine, aşa că şoferul de camion primeşte o retribuţie mai mare datorită specializării şi experienţei sale.
Vezi în video-ul de mai jos întregul camion, arătat în detaliu chiar de către şoferul care-l conduce şi exploatează.
0
3,514
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!