(VIDEO) Un Rivian R1T electric, surprins întrând adânc într-un lac pentru a lansa la apă o barcă

20 August 2022, 12:15
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile electrice, aproape fără excepţie, au bateriile lor imense poziţionate în podeaua maşinii, iar asta ne face pe mulţi dintre noi să ne întrebăm, în mod logic, dacă înaintarea prin apă foarte mare n-ar scurtcircuita acele baterii. Şi, în timp la primele maşini asta era cu adevărat un risc scăpat din vedere de ingineri, la cele mai moderne bateriile pretind a fi încapsulate şi izolate atât de bine, încât n-ar păţi nimic nici dacă maşina ar fi cufundată în apă până peste nivelul bateriei.
Un proprietar de Rivian R1T din SUA şi-a dorit să încerce pe propria piele această promisiune, mai ales că pentru pick-up-u său electric datele oficiale indică o adâncime permisă de până 1,09 metri adâncime! Deci, e o adâncime care depăşeşte până şi capacităţile normale ale Land Rover-elor, care pot înainta de obicei până la 70-80 cm maxim, dacă n-au admisia modificată, scoată pe un montant. Însă cum un pick-up electric nu are deloc admisie, această problemă dispare.
Proprietarul de Rivian R1T a făcut experimentul său la Bear Lake din statul american Idaho, un lac pe care spune că obişnuieşte să-l viziteze des cu familia. Lacul are o plajă care evoluează în adâncime foarte lin, iar lansarea la apă a bărcilor se face de obicei cu vehicule foarte modificate. În mai 2022, însă, americanul şi-a primit în sfârşit Rivianul electric pe care-l comandase în 2020, aşa că a încerca să intre cu el departe în lac, lansând acolo barca de pe remorca sa. Desigur, exista şi riscul ca pick-up-ul greu să rămână împotmolit în nisipul lacului, dar asta nu s-a întâmplat, iar Rivian a reuşit să intre cu succes adânc în lac şi apoi să iasă la fel de bine.
Acesta spune că-şi făcea griji ca maşina să nu înceapă a pluti, însă, la cât de mult cântăreşte Rivian nici asta nu s-a întâmplat. Vezi mai jos experimentul proprietarului de Rivian.
0
1,824
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!