AvtoVAZ a început a folosi curele de distribuţie ruseşti în motoarele sale şi atenţionează că acestea se pot rupe mai repede

15 Septembrie 2022, 15:24
Redacţia PiataAuto.md
În contextul sancţiunilor internaţionale, cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, AvtoVAZ e pe cale să epuizeze stocurile de curele de distribuţie de import, pe care le folosea pe motoarele sale, şi a început a folosi curele ruseşti, produse de o companie pe nume BRT. Odată cu aceste curele ce înlocuiesc importurile anterioare, producătorul a inclus şi alte recomandări de deservire pentru acestea.
Astfel, dacă înainte motoare de 8 valve ale AvtoVAZ aveau intervalul recomandat de schimb al curelelor de distribuţie de 90 mii km, folosind curele americane Gates, acum motoarele cu curele ruseşte vor necesita înlocuirea distribuţiei la fiecare 45 mii km.
În atenţionările adăugate de AvtoVAZ pentru cumpărătorii acestor maşini se atenţionează foarte clar că acestea se pot rupe după 45 mii km de exploatare, iar uneori chiar şi mai repede. Dar, există şi o veste bună — mecanismul de arbori cu came a motorului are limitări pentru valve, care permite ca acesta să nu fie afectat grav în cazul ruperii curelei de distribuţie. Cu alte cuvinte, curelele vor trebui schimbate mult mai des, se vor rupe mai repede, dar dacă se rup — motorul nu va avea urmări critice, spun cei de la AtoVAZ în recomandările lor.
0
4,736
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!