Porsche anunţă eşuarea negocierilor sale cu echipa de Formula 1 Red Bull

11 Septembrie 2022, 13:31
Ilie Toma
În luna mai a acestui an, şeful grupul VW anunţa că Audi şi Porsche îşi vor face intrarea în Formula 1. Pe atunci se anunţa că Porsche ţinteşte un parteneriat cu Red Bull Racing, prin care Porsche ar fi devenit furnizorul de motoare pentru aceştia, în timp ce Audi îşi dorea o prezenţă mai vizibilă, eventual cu o echipă care să-i poarte numele, iar pe atunci se discuta despre posibila achiziţie a celor de la McLaren. Ei bine, planurile nu au ieşit aşa cum se intenţiona.
La sfârşitul lunii august, Audi a anunţat oficial intrarea în Formula 1, însă nu cu o echipă proprie, ci ca un furnizor de motoare, fără a avea o echipă care ar fi confirmat că va cumpăra acele motoare. Spuneam încă în articolul de atunci că asta înseamnă că negocierile Audi pentru cumpărarea unei echipe au eşuat, iar reorientarea spre rolul de furnizor de motoare va crea probleme pentru strategia Porsche, care-şi dorea acelaşi lucru şi care e o marcă parte din acelaşi grup VW.
Ei bine, anunţul de acum al celor de la Porsche confirmă această supoziţie. Porsche a anunţat că negocierile sale cu Red Bull Racing au eşuat şi au fost oprite. Porsche spune că şi-a dorit să fie mai mult decât un simplu furnizor de motoare, jucând pe picior egal cu Red Bull, iar ultimii nu au vrut să accepte asta. Prin urmare, Porsche rămâne în afara Formulei 1 şi spune că va continua să monitorizeze sportul în eventualitatea altor oportunităţi de a-şi face intrarea.
0
1,424
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!