(VIDEO) Cum înaintează un camion Praga V3S de cândva, cu tracţiune 6x6 şi motor răcit cu aer, prin zăpezi nordice

3 Septembrie 2022, 11:42
Redacţia PiataAuto.md
Camionul Praga V3S a fost unul din cele mai capabile modele din Cehoslovacia de cândva, fiind produs atât în versiuni civile, cât şi militare. Camionul era renumit pentru capacităţile sale excepţionale de înaintare, datorate punţii faţă, cu roţi ce ieşeau înaintea barei de protecţie şi-i permiteau efectiv să urce peste obstacole de înălţime uriaşă.
De obicei Praga V3S avea 3 punţi, dar existau şi versiuni cu roţi montate mai sus, la mijloc, pentru a ajuta la trecerea rampelor. Motorul era unul diesel, răcit cu aer, parametrii căruia s-au modificat de câteva ori pe parcursul carierei, şi era de origine Tatra. Punţile aveau diferenţiale blocabile mecanic, iar camionul, nefiind foarte greu, înainta practic în orice condiţii.
Ei bine, în zonele nordice cu zăpezi uriaşe, acesta se descurca la fel de bine ca şi în noroi, cu o singură problemă — lipsa încălzirii în cabină. Însă, pe partea de înaintarea, acesta era neînfricat până şi în zăpezi imense, pe unde trebuia să-şi croiască drum.
Vezi mai jos un video cu un camion Praga V3S din 1979, înaintând în 2022 prin zăpezi în zonele nordice ale Rusiei. Poţi include subtitre cu traducere automatizată în limba dorită.
0
9,258
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!