(VIDEO) Ineos Grenadier, noul offroader francez care aminteşte de Aro 244 şi Land Rover Defender, e testat în Australia înainte de producţia de serie

28 Septembrie 2022, 13:35
Redacţia PiataAuto.md
Ineos Grenadier e un offroader care se apropie tot mai mult de etapa de producţie, venind să continue ideea unui vehicul extraordinar de capabil în offroad, dar totodată fără opulenţă premium, practic şi cu mult accent pe anduranţa de viaţă reală. E un offroader despre care cititorii noştri scriu de fiecare dată că aminteşte de Aro 244. Şi e adevărat, iar de fiecare dată când vorbim despre Ineos, nu putem să nu facem o paralelă între el şi ceea ce ar fi putut deveni Aro în zilele noastre.
Ideea lui Ineos i-a apărut unui om de afaceri britanic, Sir Jim Ractlife, după de Land Rover a anunţat că va scoate din producţie Defenderul clasic, iar cel nou e deja un model mult mai sofisticat şi nu tocmai potrivit pentru exploatarea în locuri cu adevărat provocatoare ale planetei. Acesta a cumpărat fabrica smart din Franţa de la Daimler şi a investit masiv în reutilarea ei, pentru a putea produce offroader-e mari. Paralel a început şi dezvoltarea unui offroader durabil, capabil să facă faţă locurilor dure ale planetei, cu tehnologie utilă la bord, dar fără fiţe. Anume asta îşi doreşte să fie Ineos Grenadier.
Offroader-ul va avea propulsoare de BMW, putându-se alege între unul pe benzină şi altul diesel, ambele de 3,0 litri, cu 6 cilindri în linie. Cutia e una de ZF, iar sistemul de tracţiune integrală a fost dezvoltat de austriecii de la Magna Steyr, cei care au creat şi sistemul primului G-Class, dar şi care-l produs până în prezent. Tot ei au fost şi cei care au gândit şi perfecţionat arhitectura suspensiei.
Acum, Ineos e în plin proces de teste intense de anduranţă în mai multe regiuni ale lumii, adunând milioane de kilometri înainte ca modelul să fie lansat oficial în producţie. În prezent, au loc testele în Australia, recunoscută pentru condiţiile sale solicitante pentru maşini. Toate aceste teste sunt menite să scoată la iveală orice imperfecţiune, mai ales în cele de durabilitate, astfel încât atunci când maşina asta va ieşi pe piaţă, despre ea să se poată spune că e una indestructibilă!
Vezi mai jos un video publicat de Ineos cu aceste teste din Australia. Cât de frumos ar fi fost să existe astăzi şi un Aro, care să fi concurat în aceeaşi nişă, modernizat continuu, profitând acum de golul lăsat de dispariţia lui Defender clasic şi Nissan Patrol, gol doar parţial acoperit de Toyota Land Cruiser!
0
3,388
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!