Elon Musk anunţă internetul Starlink pentru avioane, cu acoperire globală

19 Octombrie 2022, 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Serviciul de internet prin sateliţi Starlink al celor de la SpaceX mai face un pas major în viziunea sa de a asigura accesul la internet de mare viteză oriunde în lume, în orice punct de pe mapamond, independent de infrastructura terestră. Acum fondatorul SpaceX, Elon Musk, a anunţat lansarea unui nou produs Starlink — internetul pentru avioane, cu acoperire globală.
Astfel, produsul presupune o antenă de satelit, ce trebuie fixată de fuzelajul avionului, în partea sa superioară. Această antenă are o formă aerodinamică şi o înălţime minimă, fiind creată în concordanţă cu standardele de securitate a aviaţiei şi poate fi instalată pe orice avion în decursul unor lucrări obişnuite de mentenanţă.
Foto: Aşa arată antena de avion, instalată pe fuzelaj

Pe lângă ea, în interiorul avionului se vor instala două emiţătoare WiFi, care vor asigura o reţea WiFi pentru cei de la bord. Viteza promisă e de 350 Mpbs per avion, fapt care va permite inclusiv accesarea serviciilor de streaming video, însă, cel mai probabil, asta va fi posibil doar la bordul aeronavelor mici, private, unde viteza nu va fi împărţită între 180 de pasageri sau mai mulţi.
De asemenea, e curios că SpaceX menţionează acoperirea globală a serviciului, atât deasupra uscatului, cât şi deasupra oceanelor, ba chiar şi în zonele ambelor poli.
0
967
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!