(VIDEO) Motocicliştii profesionişti din Franţa încearcă o urcare imposibilă, acolo unde iarna e o pârtie de schi

26 Octombrie 2022, 13:53
Redacţia PiataAuto.md
Competiţiile de enduro sunt printre cele mai spectaculoase forme de sporturi cu motociclete, iar urcări abrupte sunt întotdeauna parte din peisaj. Acolo vine cea mai mare provocare, unde motociclistul trebuie să balanseze între a avea suficientă putere şi aderenţă pentru a continua urcarea, dar totodată şi între a nu da prea multă putere şi a răsturna motocicleta. Iar odată inevitabilă căderea, motocicliştii din acest sport sunt instruiţi să împingă motocicleta într-o parte, iar ei să se detaşeze în cealaltă parte, pentru ca vehiculul să nu vină peste ei. Ei bine, un eveniment din acest an din Franţa pare să fi depăşit orice dificultate imaginabilă.
Competiţia a avut loc în resortul de schi La Bresse din Franţa, iar urcarea aleasă este ea însăşi o pârtie abruptă de schi pe timp de iarnă. În perioada caldă, însă, aici a fost organizată o competiţie ce şi-a câştigat titlul de „Urcarea imposibilă”. La ea au participat 72 de motociclişti, iar majoritatea dintre ei şi-au modificat bolizii pentru a avea un braţ mai lung pe care se ţine roata spate, pentru a avea stabilitate adiţională. De asemenea, mulţi dintre ei şi-au pus acolo anvelope mai late sau cu profil specializate, pentru a-şi păstra aderenţă.
Chiar şi aşa, aproape nimeni din cei 72 de motociclişti profesionişti n-a putut urca pârtia până sus, fără a cădea. Dificultatea acestei a e într-adevăr una uriaşă, de nepătruns, dar totuşi, au existat şi mici excepţii. Toţi ceilalţi, însă, şi-au chinuit motocicletele în încercări intense şi spectaculoase de a urca, dar n-ar reuşit s-o facă aşa cum şi-au dorit. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,092
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!