China a început a construi parcuri fotovoltaice în munţi, la peste 4000 metri altitudine

4 Noiembrie 2022, 11:38
Redacţia PiataAuto.md
Panourile solare au devenit o tehnologie mai accesibilă în zilele noastre, mai ales dacă investiţiile sunt făcute la nivel de regiuni sau ţări. Totuşi, acestea sunt pasibile de intermitenţe, atât corelate cu ciclul de noapte şi zi, cât şi de cât de însorite sau înnorate sunt zilele. Compania energetică de stat SPIC din China a găsit o soluţie pentru a ocoli problemele legate de nori şi a început construcţia unui parc fotovoltaic în munţi, la altitudine de peste 4.000 metri.
Parcul fotovoltaic e localizat în provincia Sichuan, într-o zonă muntoasă, pe un platou montan cu mai puţine creste, fapt care permite panourilor să fie orientate la unghiul potrivit spre soare. Altitudinea panourilor instalate va varia între 3.900 şi 4.500 metri, iar capacitatea totală de generare va fi de 600 MW. Investiţia anunţată e de circa 444 milioane de dolari, ea cuprinzând şi firele de transportare a electricităţii către zonele mai locuite.

Noul parc fotovoltaic urmează a fi conectat la reţea în luna septembrie 2023, iar în cazul în care cifrele proiectate şi estimate se vor confirma, ideea ar putea fi replicată în mai multe locuri din China. Avantajul amplasării panourilor la o asemenea înălţime vine prin creşterea cotei de timp în care acestea pot genera electricitate la maxim, atât raportat la 24 ore, cât şi raportate la anotimpurile anului.
0
4,399
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!