Un BMW Seria 3 încărcat cu o tonă de cabluri furate, prins de poliţia din Germania datorită modului în care se târa şi navigaţiei

3 Noiembrie 2022, 16:10
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează un caz curios prin care a putut prinde şi acuza hoţi de cabluri, după ce aceştia s-au lăcomit să încarce 980 kg de cablu de cupru furat în BMW-ul lor Seria 3. Maşina circula pe autostrada A73 şi practic se târa de asfalt din cauza greutăţii pe care o transporta, zgâriind din când în când asfaltul. Poliţia a observat BMW-ul şi l-a tras pe dreapta la ieşirea Elterdorf pentru verificări.
Acolo poliţiştii au descoperit că atât portbagajul, cât şi zona banchetei spate, erau umplute cu cabluri din cupru. Iniţial şoferul din BMW a încercat să nege orice furt, zicând că doar transportă marfa. Poliţiştii, însă, au găsit în sistemul de navigare al maşinii o rută activă, ce pornea dintr-o zonă de lângă un port de râu din Bamberg şi avea ca destinaţie un colector de fier uzat. Prin urmare, datele navigaţiei au fost suficiente pentru a-l reţine pe hoţ şi marfa de la bord, care a fost cântărită ulterior.

Într-un final, poliţiştii au descoperit şi locul de unde au fost furate cablurile, iar şoferul de BMW a fost de acord să declare cui trebuia să predea cablurile, pentru a scăpa cu o pedeapsă mai mică, iar poliţia are în vizor acum o întreagă reţea de hoţi, pe care urmează să-i pună sub acuzare.
0
26,234
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!