Un pensionar din China tocmai a obţinut pentru prima dată permisul de conducere la 95 de ani

1 Noiembrie 2022, 11:40
Redacţia PiataAuto.md
Un pensionar din China, în vârstă de 95 de ani, cu numele de familie Xu, tocmai a devenit cel mai vârstnic proaspăt şofer din ţara sa, după ce a făcut cursurile de şcoală auto şi a dat cu bine examenul pentru a obţine permisul.
În ziua examenului, la locul desfăşurării au venit mai mulţi jurnalişti locali, dar şi instructorul său de şcoală auto. Anterior, în China exista o limită de vârstă pentru cei ce puteau solicita permisul de conducere, de 70 de ani, însă la finele anului 2020 ea a fost abrogată, atât timp cât solicitanţii demonstrau că posedă trei capacităţi esenţiale — memorie, reacţie şi judecată. Când domnul Xu a venit să aplice pentru şcoala auto, cei de acolo i-au făcut aceste teste, crezând că are puţin peste 70 de ani, însă au fost uimiţi să afle că e născut în 1927. Aceştia au încercat să-l convingă să nu mai urmeze cursul, însă pensionarul a ţinut morţiş s-o facă. Şi în ziua examenului i-a luat pe rost pe jurnalişti, întrebându-i de ce au venit, că el e în forţe deplină să treacă examenul.
Testul a trecut mai lent ca de obicei, totuşi, pentru că instructorul său spune că dexteritatea şi reacţiile pensionarului sunt bune, dar memoria sa are uneori mici lacune, motiv din care l-a ajutat să-şi sistematizeze mai bine cele 1.500 de întrebări posibile la examen.
Totuşi, pensionarul de 95 de ani a luat cu bine examenul şi şi-a obţinut în cele din urmă permisul de conducere. Bucuros de rezultat, acesta le-a povestit jurnaliştilor că a fost profesor de educaţie fizică toată viaţa şi a adorat sportul şi mişcarea. Când avea aproape 90 de ani, acesta a urcat până la tabăra de bază a muntelui Everest, la o altitudine de peste 5.500 metri. Aşa că acţiunea de a conduce o maşină nu sună prea complicat, în raport cu Everestul. Pensionarul le-a mai spus jurnaliştilor că a visat toată viaţa să aibă o maşină şi să conducă cu soţia sa, dar nu şi-a putut-o permite până la 70 de ani. Când ar fi putut deja să-şi cumpere una, nu se încadra în limitele legale. Aşa că acum, când limitele de vârstă nu mai există, s-a gândit să profite de asta şi să-şi îndeplinească visul. Prima călătorie o va face cu soţia sa, care are de asemenea peste 90 de ani.
0
1,354
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!