Un turist a oprit un tren în Germania, ca acesta să ajungă din urmă un alt tren, în care el îşi uitase rucsacul

18 Noiembrie 2022, 14:21
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia germană raportează despre un caz pe care-l califică la limita absurdităţii şi a siguranţei pentru viaţa protagonistului. Un tren S-Bahn a fost forţat să oprească de urgenţă pe calea ferată lângă gara Hennef, după ce un turist se plasase pe calea ferată şi gesticulase pentru a opri trenul. Mecanicul de locomotivă a avut surpriza să afle că cel care oprise trenul — un turist din Croaţia — îl rugase să ajungă alt tren din urmă, unde acesta-şi uitase rucsacul.
Poză simbol

Deci, turistul a făcut exact ca-n filmele în care cine scapă o maşină şi opreşte altă maşină sau un taxi şi roagă şoferul să prindă primul vehicul din urmă. Doar că-n acest caz a fost vorba de trenuri cu zeci de vagoane, sute de oameni la bord, un traseu prestabili şi un orar strict de respectat. Aşa că, bineînţeles, mecanicul de locomotivă a considerat fapta dincolo de orice limite raţionale şi a anunţat poliţia.
Poză simbol

Poliţiştii l-au preluat pe autorul faptei şi au lăsat trenul să-şi continue drumul. Aceştia spun că acel tren a făcut o oprire de urgenţă de la 60 km/h până la 0, iar turistul şi-a riscat viaţa încercând să oprească un tren în asemenea mod, şi doar reacţia bună a mecanicului de locomotivă a salvat situaţia. Aceştia au luat turistul la secţie şi îl vor ancheta pentru intervenţie periculoasă în traficul feroviar, urmând ca o instanţă de judecată să decidă mărimea pedepsei.
Poză simbol

Şi, pentru că totul s-a întâmplat în Germania, în timp ce croatul dădea explicaţii poliţiştilor pentru fapta sa, mecanicul de locomotivă a trenului S19, în care fusese uitat rucsacul, a găsit obiectul lăsat în tren. Acesta a anunţat poliţia pentru ca rucsacul uitat să fie verificat de potenţiale pericole, şi după ce a fost confirmat drept inofensiv, rucsacul a fost transmis la biroul de obiecte pierdute de la Deutsche Bahn. Prin urmare, croatul şi-ar fi putut ridica rucsacul în siguranţă peste câteva ore, fără nevoia unor fapte nesăbuite, pentru care va trebui să răspundă în faţa legii acum.
0
5,236
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!