(VIDEO) Acum 70 de ani Porsche participa în prima sa cursă Carerra Panamericana, iar un mecanic la acea maşină povesteşte experienţa de atunci

13 Noiembrie 2022, 14:52
Redacţia PiataAuto.md
În ultima perioadă, cei de la Porsche au început a trata cu un respect şi mai profund şi autentic lucrurile măreţe din istoria lor decât o făceau anterior, iar Porsche e o marcă cu o istorie burduşită de lucruri măreţe. De curând, Porsche a lansat un exemplar unic de 911, numită Carrera Panamericana, care ar fi putut trece aproape neobservată, dacă nu venea să celebreze un moment atât de simbolic din istorie, de acum 70 de ani, când Porsche a participat pentru prima dată în competiţia cu acelaşi nume.
Carrera Panamaericana era o cursă în care participau maşinile de stoc, standarde, pe secţiunea mexicană a renumitului traseul Pan-Americana. Însă asta nu însemna că înaintarea era simplă, or, cursa a început în anii 1950, când drumurile în lume erau cu totul altfel decât le ştim în zilele noastre.
Iar Porsche a participat pentru prima dată în 1952, cu un Porsche 356. Astăzi, după 70 de ani de la acel eveniment, mecanicul echipei, pe nume Herbert Linge, încă mai trăieşte pentru a reda experienţa acelei curse.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,001
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!