(VIDEO) Cum arată un ambuteiaj nocturn din Chişinău, când mulţi vor să vireze la stânga, dar au o maşină de poliţie în faţă, în zona străzilor Albişoara şi Renaşterii

2 Noiembrie 2022, 10:17
Redacţia PiataAuto.md
Zona intersecţiei denivelate a bulevardului Renaşterii cu strada Albişoara din Chişinău e organizată diferit după reparaţii care s-au făcut în ultimii doi ani, iar de curând au apărut şi pe bulevardul Renaşterii benzi dedicate exclusiv transportului public. Problema e că au fost interzise virările la stânga în mai multe locuri, iar pentru a merge corect, e nevoie de nişte trasee ocolitoare.
Spre exemplu, dacă de pe Renaşterii virezi dreapta pentru a ieşi pe Albişoara, nu mai poţi vira la stânga, fiind nevoie să mergi până la Petru Rareş, pe un drum cu sens cu unic. De pe Renaşterii spre Vieru, în locul unde un bulevard trece în altul, virarea la stânga a fost întotdeauna interzisă, iar să întorci, se poate coborî pe Albişoara şi urca înapoi pe sensul opus. Sau se poate merge pe Vieru până la prima intersecţie şi vira acolo la stânga, revenind înapoi. Problema e că mulţi aleg să încalce în această zonă, virând la stânga în locul în care un bulevard derivă în altul, iar maşinile care se conglomerează să facă asta reţin traficul în spatele lor. Într-o situaţie filmată ieri seara cu drona de un locuitor al capitalei, în locul unde unii obişnuiau să vireze neregulamentar, era o maşină de poliţie, ceea ce însemna că toţi trebuiau să se conformeze şi să meargă pe Vieru pânî la prima intersecţie.
În rezultat, o mulţime de maşini care veneau de pe Albişoara sau de pe Renaşterii aşteptau să intre pe banda stângă pentru virare stânga, creând o congestie uriaşă de maşini, chiar dacă o bandă de pe Vieru era aproape liberă şi coada imensă de trafic de pe Renaşterii ar fi putut fi absorbită. De multe ori, când suntem la volan în trafic, într-o maşină, efectul pe care-l creează o maşină sau două, aşteptând să intre pe banda alăturată nu e simţit la scară largă, dar când totul e văzut în perspectivă panoramică, efectul uriaş pe care-l are această congestie devine mult mai vizibil.
Vezi totul în cele câteva minute de video de mai jos, unde sunt surprinse mai mult situaţii neregulamentare, dar tipice traficului din Chişinău. Vei vedea şi o ambulanţă care stă în trafic şi căreia nu e se prea cedează, dar şi şoferul ambulanţei pare să nu depună prea mult efort pentru a se strecura.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Artur Timcenco
0
13,229
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!