(VIDEO) Obişnuinţa de a merge pe banda dreaptă l-a salvat pe un şofer din Moldova de la un accident cu o maşină ce mergea în sens greşit

14 Noiembrie 2022, 09:44
Redacţia PiataAuto.md
Mai multe trasee late, reparate în ultimul timp în Moldova, au primit bariere de beton pe centru, pentru separarea sensurilor de circulaţie, pentru a evita producerea accidentelor grave cu impact frontal. Era o măsură necesară, care trebuia proiectată din start, dar pe unul din trasee nici măcar această barieră de beton n-a ajutat la direcţionarea unui şofer de Subaru.
Un vizitator ne-a trimis la redacţie un video surprins de camera sa de bord sâmbătă, pe traseul R6 din Moldova, în segmentul dintre traseul Chişinău-Leuşeni şi traseul Chişinău-Hânceşti. Acea porţiune de drum e reparată, are câte două benzi pe sens şi are acele bariere de beton între sensurile de circulaţie, despre care vorbim mai sus. Chiar şi aşa, autorul filmării s-a pomenit la un moment dat, după cu o curbă mai întinsă de traseu, cu un Subaru circulând în direcţie greşită, spre el, pe sensul de circulaţie a lui.
Din fericire, autorul filmării ţinea banda dreapta din cele două şi n-a fost nevoit să facă vreo manieră evazivă rapidă. Însă, dat fiind că Subaru a apărut de după o curbură de traseu, dacă maşina care filma se afla pe banda stângă, situaţia ar fi putut fi cu mult mai periculoasă, până la un impact frontal. Iar în asemenea cazuri, dacă una din maşini are 90 km/h, şi cealaltă 90 km/h, atunci vitezele se sumează şi chiar şi cu o cale de frânare, impactul final poate fi devastator.

Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.

UPDATE 10:21: Mai mulţi cititori ne informează că în anumite ore ale zilei, pe această porţiune maşinile sunt dirijate de drumari în asemenea manieră, întrucât pe cealaltă bandă se mai fac reparaţii. În acest caz, avem atunci o problemă gravă de securitate în modul în care se fac aceste direcţionări temporare de către drumari.
1
20,143
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!