(VIDEO) Noul Corvette Z06 se duelează cu cel mai puternic Dodge Challenger de serie creat vreodată

17 Decembrie 2022, 21:44
Redacţia PiataAuto.md
Actuala generaţie Chevrolet Corvette e una cu o inginerie excepţională, în care maşina a demonstrat pentru prima dată după multe generaţii că e în stare să inoveze şi să aibă o performanţă care poate eclipsa până şi modelele Ferrari sau Lamborghini. Acum versiunea Z06, mai puternică, cu 670 CP la activ, îşi face loc tot mai mult în inimile pasionaţilor care au apucat să o cumpere sau să o conducă.
Având un motor median şi o greutate de doar 1.561 kg, ea învinge ca tot ce i se contrapune în liga sa. Iar felul în care poate transpune puterea pe asfalt o face capabilă să învingă şi maşini americane cu câteva sute de cai-putere mai mult sub capotă!
Tocmai de asta, canadienii au pus noul Corvette într-un duel cu cel mai puternic Dodge Challenger creat vreodată, un muscle-car pe nume Challenger Demon, produs în 2018 în ediţie limitată, cu 840 CP sub capotă, de stoc. De atunci şi până în prezent, Dodge nu a mai produs vreo versiune mai puternică a lui. Challenger, aşa că el a rămas etalonul de putere imensă, care poate topi cauciucuri, dar care e mai dificilă de transpus pe asfalt.
Cine va învinge într-iun asemenea duel, cu diferenţă de 170 CP? Maşina mai nouă şi mai uşoară, dar cu o mai mare precizie inginerească sau forţa brută imensă a maşinii de mai de demult? Ei bine, precizia inginerească a lui Corvettte a învins. Şi a făcut-o şi la start de pe loc, şi la start din mişcare. Cu un sunet fabulos şi cu o competiţie plină de suspans.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,320
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!