(VIDEO) Cum înaintează o Toyota la Dakar, prin mlaştini, versus un Audi electric

18 Ianuarie 2023, 12:33
Redacţia PiataAuto.md
Este o maşină propulsată electric mai capabilă în offroad decât una cu motor clasic? Are bolidul electric Audi de la Dakar capacitatea de a înainta la fel de bine cum înaintează bolizii Toyota Hilux, atunci când condiţiile devin inimaginabil de dificile chiar şi la scara a ceea ce înseamnă Dakar? Ei bine, un spectator de la Dakar 2023 a reuşit să filmeze doi bolizi, un Audi şi o Toyota, înaintând prin exact acelaşi loc, unde se formaseră mlaştini în deşert în urma ploilor torenţiale, despre care relatasem în cronicile anterioare de la Dakar.
Într-o asemenea zonă inundată şi înnămolită, e crucial să nu opreşti, să continui să înaintezi cât de repede poţi şi totodată să alegi constant zona care pare cu terenul cel mai capabil să susţină greutatea maşinii şi să ofere aderenţă. Inevitabil, asta înseamnă să treci oricum prin acumulări de apă, care for fi împrăştiate, dar admisia maşinilor de la Dakar e bine protejată.
Aşadar, Toyota reuşeşte să înainteze cu multe salturi şi mici victorii asupra terenul din faţa sa. Apropo, maşinile care stau blocate în mlaştini, inclusiv câteva alte Toyota, sunt ale spectatorilor de la Dakar.
Apoi, vine şi Audi , care alege iniţial să treacă printr-o zonă mai uscată, dar oricum ajunge în zone de nămol şi apă, pe care trebuie să le abordeze cu curaj. E interesant însă că motorul pe benzină al acestui Audi, cu rol de generator electric pentru electromotoare, lucrează la turaţii foarte intense, necorelate direct cu viteza şi sacadările în înaintarea bolidului, pentru a asigura energia necesară unei asemenea traversări.
Totuşi, şi Audi reuşeşte să treacă cu bine, astfel încât e discutabil cine a trecut mai uşor şi mai bine prin aceste mlaştini de la Dakar.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,800
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!