A intrat în reparaţii podul de lângă Cricova, parte a celei mai complexe joncţiuni din Moldova, traficul poate fi anevoios periodic

17 Februarie 2023, 08:47
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor anunţă că podul de lângă Cricova, care are o vârstă de 41 de ani de când a fost construit, a intrat în reparaţii de consolidare, care pot provoca trafic anevoios, în zonă, mai ales că podul trece peste două trasee naţionale şi e parte a celei mai complexe joncţiuni din Moldova.
Astfel, podul propriu-zis e parte a traseului M5 (Criva-Bălţi-Chişinău-Tiraspol) şi trece peste o rampă de ieşire de pe traseul R6, dar şi peste traseul M1 (Leuşeni-Chişinău-Tiraspol). Podul care intră acum în reparaţii a fost desemnat drept periculos din cauza slăbirii structurii sale, prin urmare va avea parte de reparaţii capitale, care vor include nu doar repararea carosabilului, ci în primul rând consolidarea pilonilor şi a terenului pe care stau acestea, dar şi a construcţiei superioare suspendate. Într-un cuvânt, se va recurge la o reparaţie capitală completă.
Pe lângă asta, însă, rampa despre care vorbeam mai sus şi care trece sub pod, va fi coborâtă în adâncime, pentru a se asigura o înălţime mai mare de trecere sub pod pe această fâşie de drum. Va fi astfel reconstruită o fâşie de 120 metri de drum sub pod. Lungimea totală a podului e de 274,58 metri.
Valoarea totală a lucrărilor e de aproape 37,8 milioane de lei, bani alocaţi din fondul rutier, iar termenul de realizare e stabilit pentru luna martie 2024. În acest interval de timp s-ar putea să existe periodic redirecţionări ale traficului sau îngustări şi limitări de viteză. În luna august 2021, ASD anunţa că joncţiunea de la Cricova este cea mai mare şi mai aglomerată din Republica Moldova, pe aici trecând zilnic 77 mii de vehicule.
0
2,643
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!