Doar câte 6 maşini electrice se pot transporta cu camioane electrice Nikola, care au început a opera pentru Nissan în SUA

27 Februarie 2023, 16:20
Redacţia PiataAuto.md
În ultimul an, am vorbit frecvent de camioane electrice, lansate deja în serie, şi de greutatea proprie mai mare, pe care o au acestea, şi sarcina utilă mai mică, ce rămâne disponibilă pentru transportarea mărfurilor. Totodată, ştim că maşinile electrice sunt mai grele tot din cauza bateriilor. Iar când camioanele electrice ajung să transporte maşini electrice, combinaţia lor rezultă în cifre curioase. Acum, Nissan a anunţat cu mare fast că a început a transporta maşinile sale electrice cu camioane electrice pe coasta de vest din SUA. Dar, ceea ce se poate vedea dincolo de anunţul oficial este că un camion electric poate transporta doar 6 maşini simultan, faţă de circa 9 automobile, cât e de obicei standardul de transportare în SUA.
Un camion diesel cu remorcă, din clasa de 80.000 lbs, adică 36 de tone, transportă de obicei 9 automobile, inclusiv în cazul SUV-urilor şi doar dacă acestea sunt deosebit de mari, pot fi 8 automobile.
În cazul lui Nissan, însă, modelul Ariya cântăreşte până la 2,3 tone la gol, ceea ce reduce numărul de maşini ce pot încăpea în sarcina utilă. Dar această sarcină a redusă şi mai mult de bateriile camionului electric, chiar dacă aceste camioane au masa maximă admisă de 82.000 lbs în loc de 80.000 lbs, adică circa 1 tonă permisă în plus. Nissan a ales să transporte maşinile sale cu camioane electrice Nikola Tre şi cel puţin un camion Kenworth, dar toate imaginile cu maşini încărcate în remorcă sunt cu Nikoka.
Astfel, Nikola refuză până în continuare să divulge oficial cât cântăreşte camionul electric şi cât rămâne drept sarcină utilă, însă masa totală ar fi de circa 37 tone. Şi se pare că din aceste 37 de tone nu mai rămâne sarcină pentru 7 maşini, ci doar pentru 6, întrucât în toate imaginile Nissan publică doar camioane cu 6 maşini încărcate, deşi există şi spaţii goale. Astfel, cele 6 maşini ar cântări circa 13,8 tone şi se pare că a 7-a maşină ar ajunge la 16,1 tone, ceea ce depăşeşte deja sarcina utilă a unui asemenea camion electric cu remorcă.
Toată această situaţie va genera inevitabil necesitatea mai multor curse cu camioanele pentru a transporta acelaşi număr de maşini.
Foto: Mai multe camioane electrice, doar încărcate cu doar 6 maşini electrice

Şi, aşa cum spuneam, aici efectul şi l-a adus nu doar camionul electric, ci combinaţia dintre camion electric, pus să transporte maşini electrice mai grele.
0
3,739
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!