Guvernul Moldovei planifică să repare 5951 km de drumuri şi construcţii inginereşti în acest an, au fost anunţate şi proiectele majore

23 Februarie 2023, 09:14
Redacţia PiataAuto.md
Guvernul Moldovei a anunţat ieri alocarea a 1,485 miliarde de lei din Fondul Rutier pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor naţionale pe parcursul anului 2023. Noua ministră a Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a menţionat că acest buget va fi folosit pentru mentenanţa şi reparaţia drumurilor şi construcţiilor inginereşti cu o lungime totală de 5.951 km. Totodată, guvernul a anunţat şi proiectele prioritare pentru acest an.
Cifrele anunţate acum, de buget şi distanţe, sunt mai mari decât în anul 2022, când bugetul alocat a fost de 1,4 miliarde de lei, iar distanţa drumurilor şi construcţiilor reparate sau care au beneficiat de mentenanţă a fost de 5.902 km.
Proiectele prioritare, anunţate pentru 2023, sunt construcţia drumului de acces către noul punct de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, dar şi etapa 2 a construcţiei joncţiunii de pe şoseaua Balcani, de lângă Chişinău, peste râul Bâc, despre care scriam acum o săptămână. De asemenea, vor fi reparate 10 poduri amplasate pe traseele naţionale M1, M5, R6, R12 şi R16.
1
1,155
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!