(VIDEO) Mercedes EQS a atins o autonomie de 809 km în clima caldă din Thailanda

13 Februarie 2023, 14:41
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes EQS a debutat cu o inginerie promiţătoare, anunţată de producătorul german, promiţând atât un confort de S-Class, cât şi tehnologie de vârf, cu o autonomie care să te facă să uiţi de senzaţia de anxietate. Totuşi, după debut, agenţia guvernamentală EPA din SUA a tăiat drastic cifrele de autonomie anunţate de producător, reducându-le în mediu cu o treime la toate versiunile, iar astfel maşina nu a mai strălucit în datele tehnice oficiale. Acu, un youtuber specializat în maşini electrice şi stabilit în Norvegia, care face adeseori teste de autonomie în clima scandinavă, a reuşit să facă un test similar şi în Thailanda cu un EQS, iar cifra de autonomie a fost mult mai mare, ajungând la 809 km!
Cifra e mai mare decât cea mai optimistă estimare a celor de la Mercedes. Germanii anunţaseră iniţial o autonomie de 785 km, însă cifra era valabilă pentru un EQS 450 cu un singur motor. Exemplarul care a ating 809 km e un EQS 500 4MATIC+, iar pe site-ul oficial din Germania e menţionată o autonomie de 611 km la 20 grade Celsius, de 534 km la +30, de 410 km la 0 grade şi şi de 354 km la -10 grade Celsius. Da, Mercedes a recurs la asemenea simulări realiste afişate pe site-urile sale oficiale în ultimele ţări, pentru a nu crea aşteptări prea mari.
Youtuber-ul şi-a propus să vadă cât de eficientă va putea fi maşina într-un regim domol de condus. Acesta mai menţionează că traseul său începe de la circa 400 metri altitudine şi va ajunge aproape la 0, tocmai de asta, ar trebui să ia în considerare că maşina a obţinut circa 2,9 kWh de energie în plus datorită coborârii. La consumul anunţat de EQS, asta ar fi vreo 13-14 km.
De asemenea, pe cadranele de bord poate fi vizibilă temperatura din această perioadă din Thailanda, care e de circa 37 grade Celsius. Deci, maşina a avut aerul de condiţionat inclus, dar nu şi încălzirea în habitaclu, care consumă mult mai mult la EQS. După 532 km, media consumului era de doar 13,4 kWh/100 km, o cifră excelentă pentru o maşină atât de mare.
După 9 ore şi jumătate de condus şi 675 km parcurşi, bateria mai avea 17% şi mai indica o autonomie rămasă de 146 km. Temperatura aerului scăzuse la 29 grade, întrucât era deja ora 21.
Acesta a ajuns unde-şi dorea, după peste 700 km şi constatase că trebuie să mai lungească traseul pe undeva, pentru a putea conduce până la 0% de baterie. Într-un final, după 11 ore şi 30 de condus, acesta ajuns la final cu 0% baterie şi cu maşina încă înaintând pe propriile roţi, dar cu putere limitată. A reuşit să parcurgă 809 km şi a avut un consum de 13,4 kWh/100 km. Maşina mai indica, teoretic, că ar mai fi putut continua încă 4 kilometri astfel până la oprirea completă.
Astfel, modelul german a reuşit să atingă un soi de record dintr-o serie lungă de teste ale youtuber-ului, dar şi să depăşească cele mai optimiste cifre anunţate de însăşi producătorul german. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,608
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!