(VIDEO) O depăşire neregulamentară a unui camion pe noua centură a oraşului Comrat a fost la un pas de un accident cu multiple victime, inclusiv cetăţeni străini

12 Februarie 2023, 08:54
Redacţia PiataAuto.md
O situaţia la limita unui accident frontal deosebit de grav a fost surprinsă acum două zile pe noua centură a oraşului Comrat, inaugurată acum câte luni. O depăşire neregulamentară a unui camion, într-o zonă interzisă, care voia să depăşească un alt camion, a dus la o situaţie în care un accident frontal era aproape inevitabil. În autoturismul care s-a pomeni cu camionul în faţa sa era un şofer din Republica Moldova, cu o delegaţie de cetăţeni străini, care au putut experimenta astfel din plin pericolele drumurilor din Moldova, din păcate.
Camionul DAF XF, de culoare roşie, ieşise la depăşire într-o zonă de joncţiune, unde depăşirea e interzisă, interdicţia fiind însoţită de marcaje şi indicatoare corespunzătoare. Şoseaua de centură nouă, fiind construită la un nivel ridicat de elemente adiţionale de infrastructură, are bariere metalice pe acostament, iar astfel şoferul autoturismului, nu avea unde să se ferească de camionul care îi venea în întâmpinare, nici măcar ca o manevră evazivă.
Salvarea a venit doar de simplu noroc că bariera de pe dreapta a sfârşit şi şoferul maşinii a avut circa 2-3 metri pentru a se strecura în acel spaţiu ce apăruse după sfârşirea barierei. Reacţia bună şi norocul orb l-a salvat în acest caz. Însă o diferenţă un singur metru ar fi făcut manevra de evitare imposibilă, iar un accident frontal grav inevitabil.
Şoferul din Mercedes spune că transporta o delegaţie din Israel la bordul maşinii, iar aceştia au tras cu toţii o sperietură zdravănă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Alexandru Tornea
0
3,790
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!