(VIDEO) Cum înaintează un Rivian electric pe zăpadă, în mâinile unor pasionaţi pregătiţi, alături de offroader-e clasice

26 Martie 2023, 20:20
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi mai devreme publicam un articol despre un Rivian R1S electric, care rămăsese blocat în zăpadă, fără prea mare pregătire, în mâinile unui proprietar din SUA, care se plânsese mai apoi că a încercat să tracteze SUV-ul electric, dar acesta şi-a blocat frânele la un moment dat ca o măsură de siguranţă, apoi l-a târât pe zăpadă cu roţile blocate şi a fost nevoit să-l ducă la un service îndepărtat. Menţionam în acel articol că algoritmii maşinii par bizari, iar greutatea mare, de 3 tone, poate fi o problemă în offroad, însă situaţia cu blocajul în zăpadă părea mult mai amplificată decât ar fi cazul de analizat la rece. Ei bine, în acest video de mai jos vom putea vedea cum înaintează un Rivian electric pe zăpadă, atunci când e condus tot pe drumuri de munte necurăţate, dar când e în mâinile unor pasionaţi experimentaţi în offroad, care ies la escapade aventuriere echipaţi corespunzător.
Acest Rivian R1T electric, din imagini, e echipat cu anvelope de iarnă, dar pe lângă asta grupul de pasionaţi are plăci de susţinere şi asigurare a aderenţei pentru maşini, mai există şi troliuri cu care maşinile se pot ajuta reciproc, şi mai există şi o experienţă de condus corect în zăpezi mari.
Chiar şi aşa, se pot observa momente unde greutatea mare a lui Rivian îi joacă festa, maşina aterizând adeseori în acroşări de pământ şi pietre cu partea sa inferioară. Greutatea mare face ca una de şoc să apese mai jos maşina decât se aşteaptă cel de la volan, iar astfel iar atinge mai tare şi mai des pământul de sub ea.
Maşina a continuat să înainteze, şi la o traversare de pârâu a rămas blocată, dar a ieşit repede cu ajutorul plăcilor de susţine şi reducerii presiunilor în roţi.
Mai apoi, Rivian a continuat să înainteze, până când a rămas totuşi blocat, în zăpadă. Fără a chinui inutil maşina, pasionaţii de din grup au conectat troliul la o Toyota FJ40 şi au tras cât ai clipi Rivian, printr-un scripete, fără probleme adiţionale.
Şi, pentru a fi obiectivi, trebuie să menţionăm că şi alte maşini cu propulsie cu ardere internă, offroader-e clasice renumite, s-au pomenit blocate. Deci, nu e neapărat vreo problemă cu Rivian, decât greutatea sa cu adevărat mare, care trebuie menajată mai prudent. În rest, atât timp cât cel de la volan înţelege ce face, maşina nu pare să aibă vreo problemă critică.
În video-ul alăturat, Rivian R1S a înaintat toată ziua în întreaga escapadă de offroad montat prin zăpadă, alături de modele Ford, Toyota şi Jeep.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,124
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!