În Moldova, atât la nord, cât şi la sud, se circulă în condiţii de iarnă cu zăpadă abundentă, în aprilie

6 Aprilie 2023, 09:41
Redacţia PiataAuto.md
Deşi e luna aprilie în calendar, în aproape toată Moldova cu excepţia Chişinăului şi a regiunilor din centrul ţării să circulă în condiţii de iarnă cu zăpadă abundentă. ASD anunţă că utilajele de deszăpezire au intervenit pe parcursul nopţii şi dimineţii în Ungheni, Călăraşi, Dubăsari, Căuşeni, Hânceşti, Râşcani, Ştefan Vodă, Comrat, Leova, Ceadâr-Lunga, Ocniţa, Cahul, Edineţ şi Făleşti.
Circa 130 de utilaje au fost antrenate la nivel de ţară în curăţarea drumurilor sau presărarea de material antiderapant.
Poliţia de frontieră şi serviciul vamal au închis aseară două puncte de trecere a frontierei spre România, la Costeşti-Stânca şi Lipcani-Rădăuţi, pe timp de noapte, din cauza condiţiilor dificile de înaintare şi riscului că cei care călătoresc pe timp de noapte să rămână ulterior blocaţi. Dimineaţă, la ora 04:00, activitatea acestor puncte a fost reluată. La ora 09:00, însă, activitatea acestor puncte de frontieră a fost din nou sistată, din cauza condiţiilor meteo dificile din judeţul Botoşani şi Iaşi din România.
Dimineaţă poliţia de frontieră a publicat mai multe imagini cu drumurile din apropiere de punctele de frontieră, acoperite cu zăpadă abundentă.
De asemenea, pe parcursul serii de ieri, nopţii şi dimineţii de azi, au mai fost ajutaţi cei care au rămas blocaţi.
În general, astăzi dimineaţă mulţi şoferi care au călătorit mai departe de Chişinău au avut surpriza să constate că atât în nordul ţării, cât şi în sud, se circulă în condiţii de iarnă adevărată, cu multă zăpadă şi înaintare lentă.
Deci, astăzi va fi încă o zi pe drumurile Moldovei în care trebuie să circule doar vehicule echipate cu anvelope de iarnă şi doar cu multă prudenţă.
1
1,359
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!