Un avion Antonov An-124 de pe un aeroport din Canada a adunat 330 mii dolari în taxe de parcare

18 Aprilie 2023, 15:43
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie neobişnuită e atestată de mai bine de un an încoace pe aeroportul din Toronto, unde un avion Antonov An-124 „Ruslan” al companiei Volga-Dnepr a adunat taxe de parcare de peste 330.000 dolari şi unde acesta urmează a fi confiscat din această cauză.
Avionul cargo a nimerit în vâltoarea evenimentelor din februarie 2022, aterizând în Canada la 27 februarie 2022, livrând echipament medical din China. Se întâmpla la doar 3 zile distanţă după începutul invaziei ruseşti în Ucraina, iar ţările lumii erau în plin proces de identificare şi aplicare a sancţiunilor faţă de Rusia. Cât avionul era aterizat pe aeroport şi încărcătura era descărcată de la bordul lui, Canada a închis spaţiul său aerian pentru aeronavele companiilor ruseşti. Astfel, avionul nu a mai putut decola de pe aeroportul din Canada.
Aeroportul, însă, a continuat să taxeze parcarea acestuia, pentru că blocarea avionului pe teritoriul său s-a produs din cauze ce nu depind de el. Cei de la Volga-Dnepr, o companie care-şi câştigase cândva o reputaţie bună în transporturile aeriene cargo, au încercat să schimbe proprietarii din acte, pentru a scăpa de sancţiuni, dar acest fapt nu le-a reuşit şi avionul a rămas în continuare la sol. Recent, la începutul lunii aprilie 2023, avionul a fost confiscat de autorităţile canadiene, ca parte a unui pachet de sancţiuni aplicate de acestea. În situaţii similare de blocaj s-au mai pomenit alte 3 avioane ale Volga-Dnepr în Germania.
De curând, autorităţile din Canada au anunţat că avionul confiscat va fi transmis Ucrainei. E posibil că statul canadian va achita cei 330 mii dolari pentru parcare către aeroportul din Toronto, dar acest fapt încă urmează a fi decis.
0
42,111
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!