(VIDEO) Cum înaintează camioanele 8x8, 6x6 şi 4x4 la cel mai noroios eveniment din Cehia din ultimii ani

11 Aprilie 2023, 18:15
Redacţia PiataAuto.md
În Cehia a început sezonul anului 2023 la competiţii de offroad, destinate camioanelor, unde, în mod tradiţional, echipe profesioniste şi de amatori din Cehia, Slovacia şi ţările din jur vin să concureze la capacităţile şi măiestria de a înainta. În acest an, însă, competiţia a avut loc după o perioadă mai lungă de ploi, astfel că evenimentul a fost cel mai noroios din ultimii ani, camioanele având a învinge provocări mult mai dificile.
Şi, întrucât vorbim de un eveniment din Cehia, ca de obicei majoritatea camioanelor au fost Tatra şi Praga. În cazul Praga, e vorba de V3S, iar la Tatra s-au putut vedea toate configuraţiile posibile de şasiuri, de la 4x4 şi 6x6 până la cele 8x8. Elementul comun al acestora e că aceste camioane sunt debarasate de lucrurile nenecesare şi au de obicei o platformă simplă pusă pe şasiu, fără bene sau alte structuri specifice camioanelor funcţionale.
Majoritatea acestor camioane Tatra şi Praga au motoare V8 sau V12 diesel, răcite cu aer, care reuşesc să livreze performanţă consecventă şi în asemenea condiţii solicitante, când uneori camionul înaintează foarte încet, iar motorul e forţat în continuu, la turaţii mari.
Nu s-a trecut fără câteva răsturnări, dar majoritatea camioanelor care participă în mod constant au cadre speciale sudate în jurul lor, tocmai pentru a fi protejate de asemenea răsturnări, şi a se putea pune repede pe roţi înapoi, continuându-şi drumul.
Şi fiind atâta noroi de această dată, a fost un eveniment mai spectaculos, cu mai multe blocaje, cu mai multe momente critice şi cu multă fascinaţie pentru spectatorii pasionaţi, care vin în număr mare la aceste evenimente. Aşa îşi ţin cehii pasiunea vie pentru camioanele şi industria lor.
Vezi totul în cele două video-uri de mai jos, unul dedicat camioanelor 4x4 şi 6x6, iar altul celor din clasa coloşilor 8x8.
0
3,409
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!