(VIDEO) O Tesla Model S Plaid de 1020 CP nu poate ajunge un Renault Clio RS pe Nurburgring

7 Aprilie 2023, 12:04
Redacţia PiataAuto.md
Să ai 1.020 CP pe maşina pe care o conduci, cuplu instantaneu de la cele trei motoare electrice, tracţiune integrală şi totuşi să nu poţi ajunge din urmă, pe circuit, un micuţ Renault Clio RS, trebuie să se simtă un pic frustrant. Dar, în condiţii de ploaie, legile fizicii şi-au spus cuvântul şi au demonstrat că doar puterea mare nu e suficientă, atunci când ai o greutate atât de mare.
Şoferul din Tesla, din video-ul de mai jos, a fost depăşit pe Nurburgring imediat după renumitul viraj carusel de un Renault Clio RS, cu 197 CP sub capotă, şi îndată după asta a încercat să-l ajungă din nou din urmă. Dar, dacă micuţul RS trece în viteză virajele, şoferul din Tesla se luptă vizibil cu forţa centrifugă, la limita aderenţei, limită care a devenit mai mică din cauza asfaltului ud de pe circuit.
În anumite momente, şoferul de Tesla pare să conducă prea lent, însă, display-ul de pe maşina sa confirmă că el se află la limita aderenţei în acel moment. Şi mişcările volanului şi micile sacadări ale maşinii arată că Tesla jonglează, de fapt cu pierderea aderenţei şi nu poate merge cu mult mai repede decât o face în mâinile acestui şofer.
În rezultat, Tesla de 1.020 CP aşa şi nu a mai putut ajunge micuţul Renault de 197 CP pe circuit. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
29,587
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!