(VIDEO) Pe trotuar, pe timp de ploaie, în Chişinău poţi avea surprize şi din partea troleibuzelor

20 Aprilie 2023, 08:54
Redacţia PiataAuto.md
Una din lecţiile elementare pe care o învaţă şoferii la şcolile auto e că atunci când afară plouă, iar pe drum se formează acumulări de apă sau şuvoaie mari, e necesar să se ţină cont de oamenii de pe trotuar, ca să nu-i stropeşti când treci alături de ei. Soluţia e simplă şi presupune doar încetinirea în aceste zone. De la un şofer profesionist de troleibuz, care are în vizor oamenii mult mai des, am aştepta cu toţii ca această regulă să fie şi mai mult respectată. Un şofer de troleibuz din Chişinău, însă, a fost surprins ieri distrându-se pe seama trecătorilor de pe trotuar şi stropindu-i intenţionat din plin.
Totul s-a întâmplat pe bulevardul Ştefan cel Mare, aproape de intersecţia cu sens giratoriu de la Ion Creangă, acolo unde bulevardul e în urcare. Troleibuzul ţinea banda dreaptă, unde exista şi un şuvoi mai mare de apă, cauzat de ploaia intensă. Astfel, pe o distanţă de câţiva zeci de metri, troleibuzul aruncase apa pe trotuar cu putere, iar şoferul continua să înainteze cu aceeaşi viteză, urmărindu-şi performanţa de a stropi în totalitate trotuarul. Şoferul n-a încetinit nici măcar când a trecut pe lângă doi oameni, care au încercat să se ferească la marginea trotuarului, la o distanţă de vreo 5 metri de drum. I-a stropit cu aceeaşi indiferenţă şi pe ei, din cap până în picioare.
E o faptă care nu s-a lăsat cu rănirea cuiva, dar care e oarecum simptomatică pentru scăderea gradului de cultură, statistic vorbind, pe care-l manifestă în trafic şoferii de troleibuze şi autobuze din Chişinău în ultimii ani. E vorba de cultură şi respect faţă de pietoni, faţă de trecătorii de alături, faţă de călători şi faţă de oamenii din oraş pur şi simplu. Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / StopHam Moldova
0
1,646
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!