Copacii luminaţi cu becuri verzi, alături de carosabil, sunt încă o inovaţie a Chişinăului

31 Mai 2023, 08:11
Redacţia PiataAuto.md
Locuitorii bulevardului Dacia din Chişinău au putut vedea astă noapte încă o inovaţie a Chişinăului. Cele trei fâşii de zone verzi cu copaci, care despart cele 4 fâşii de carosabil ale bulevardului au devenit iluminate, fiecare copac primind câte un bec verde. Acum, şoferii trebuie să fie de zece ori mai prudenţi pentru găsi şi becurile semafoarelor în câmpul lor vizual, pentru a nu confunda luminile.
De obicei, standardele de siguranţă spun că nu e bine să amplasezi culorile verde şi roşu ale semafoarelor în imediata apropiere a carosabilului, pentru a nu dilua câmpului vizual cu aceste elemente. În acest caz fiecare şofer va vedea zeci de asemenea becuri, poziţionate mai jos, ce-i drept, dar care vor aglomera oricum vizibilitatea. Şi pe bulevardul Dacia mai există întotdeauna problema pietonilor care trec neregulamentar printre copaci. E greu de spus dacă prezenţa acestor surse permanente de lumină, aparent orientate spre una din direcţiile de circulaţie, vor înrăutăţi vizibilitatea asupra eventualilor pietoni sau nu. Dar cine a instalat aceste luminiţe pe bulevard pare să se fi îngrijit doar de partea estetică în viziunea sa, şi relativ deloc de siguanţa rutieră.
Vezi în aceste imagini cum arătau astă noapte aceste luminiţe şi spune ce crezi, vor crea dificultăţi în trafic, sau e un decor frumos şi inofensiv pentru siguranţă?

Sursa foto: Facebook / grupul GBM.Online
0
6,037
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!