Ford lansează E-Tourneo Courier, încă un model electric care va fi produs la fabrica din Craiova, România

16 Mai 2023, 10:58
Redacţia PiataAuto.md
După ce a lansat acum o lună modelul utilitar E-Transit Courier, cu propulsie electrică, dar însoţit şi de paralele cu combustie, Ford lansează acum şi modelul E-Tourneo Courier, care împarte aceeaşi platformă tehnică, dar e destinat transportului de pasageri, având şi un aspect care se depărtează de imaginea unui van spre cea a unui SUV.
Practic, noul model vrea să aducă în segmentul maşinilor electrice toate beneficiile MPV-urilor mari şi practice de cândva, scăpând de balastul aspectului greoi şi adoptând un design de SUV. E-Tourneo Courier are 5 locuri la bord, spaţiu imens şi un portbagaj pe măsura siluetei rectangulare.
Apropo, accesul în maşină, pe bancheta spate, se va face prin uşi glisante.
Aşa cum spuneam, platforma tehnică a noului E-Tourneo Courier e identică celei de pe E-Transit Courier, iar asta înseamnă că e firesc să descoperim acelaşi motor electric de 136 CP, care va propulsa maşina.
Bateria va putea fi încărcată fast charge la o putere de doar 100 kW, capacitatea bateriei nefiind anunţată, dar anterior am dedus din timpii de încărcare anunţaţi că ea ar urma să aibă circa 62-65 kWh. Ford nu anunţă deocamdată nici autonomia noului model electric.
Noul E-Tourneo Courier va ajunge pe piaţă în anul 2024 şi va fi produs la fabrica Ford Otosan din Craiova, România, la fel ca şi de E-Transit Courier. De asemenea, ca şi modelul dezvăluit anterior, pe lângă ipostaza pur electrică anunţată şi pe care se face accentul principal în comunicare, vor exista şi versiuni cu motoare cu ardere internă, fiind vorba de cel puţin o ipostază cu motor EcoBoost de 1,0 litri, de 125 CP, care va intra în producţie mai devreme decât cea electrică, în anul 2023.
0
1,221
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!