(VIDEO) Cum arată o călătorie de 1600 km prin deşert cu Toyota AE86 şi VW Golf GTI clasice în zilele noastre

1 Mai 2023, 15:44
Redacţia PiataAuto.md
Cu atâtea maşini puternice din zile noastre, cu multe sute de cai-putere sub capotă dar totodată cu 2 tone şi mai mult de greutate proprie, cu atâtea sisteme electronice pe ele, care să dirijeze totul, mulţi dintre noi am şi uitat cum arăta simplitatea genială a unor maşini bune, bine concepute şi bine construite. Protagoniştii unui canal de YouTube din Canada s-au gândit să guste din această senzaţie uitat pornind într-o călătorie de 1.600 km prin America de Nord, prin zone de deşert.
Au luat un VW Golf GTI de primă generaţie, din ultimul său an de producţie. Era un model care se deosebea în America de Nord faţă de Europa, având mai puţină putere, dar reglată pentru turaţii medii.
Alături a fost pusă o legendară Toyota AE86, poate cea mai cunoscută maşină japoneză comparabilă a acelor timpuri. Maşina are un motor mai nou decât cel original, şi o cutie diferită, despre existenţa a unei a 6-a trepte şoferul său aflând abia după vreo 300 km parcurşi.
N-a fost un drum lipsit de probleme minor. Supraîncălzire a motorului pentru Toyota, de exemplu. Sau avertizare de prea puţin ulei în motor pentru VW. Dar toate s-au rezolvat relativ uşor după o scurtă oprire.
Totuşi, niciuna din maşini n-a făcut vreo problemă serioasă, cel puţin nu în primul segment. Cele două maşina au urcat la turaţii intense serpentine montane şi s-au descurcat de minune.
Iar pe lângă toate, au livrat acea plăcere imensă de condus din simplitate şi echilibru, pe care doar maşinile din acele timpuri puteau s-o ofere.
O aventură frumoasă, deci, cu maşini de demult, construite cam acum 40 de ani, dar conduse cu savoare în zilele noastre. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,308
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!