(VIDEO) Cum e să călătoreşti cu două modele sport clasice, o Toyota şi un VW, pe drumuri neasfaltate şi izolate

10 Mai 2023, 14:12
Redacţia PiataAuto.md
Toyota AE86 e maşina sport accesibilă cu statut legendar din Japonia, iar o reputaţie similară o are şi VW Golf GTI de primă generaţie în Europa. Deşi sunt foarte diferite în inginerie şi abordare, cele două modele au în comun spiritul sportiv al anilor 80, păstrat la un nivel accesibil pe care şi-l putea permite aproape orice pasionat auto. Ei bine, acum o săptămână publicam un articol cu video în care doi canadieni porniseră într-o călătorie prin SUA cu aceste două modele, iar acum călătoria lor a ajuns în zone neasfaltate şi izolate.
Iniţial, aceştia au trebuit să traverseze un pas montan la altitudine mare, unde au dat peste condiţii de lapoviţă, ei neavând anvelope de iarnă. Dar, cumva, au reuşit să înainteze, chiar dacă a mai fost nevoie şi de o oprire pentru alimentare de la canistră.
Însă ulterior traseul lor a luat-o în străbaterea munţilor, în zone foarte izolate. La început, drumul era asfaltat, chiar dacă era pustiu, şi nimic nu părea să semnaleze o înrăutăţire a condiţiilor de călătorie.
Însă în scurt timp asfalt s-a terminat, aşa că au urmat zeci de kilometri de drum nepavat, acoperit cu pietriş.
Acesta le-a pus la încercare integritatea structurală a maşinilor lor, de circa 4 decenii vechime. Înaintarea modelelor clasice a continuat cu dârzenie însă.
Şi chiar dacă traseul a fost dificil şi solicitant, peisajele de alături au fost magnifice, fapt care amplifică şi mai mult savoarea senzaţiilor de condus.
Inevitabil, însă, au apărut din nou probleme. Pe lângă supraîncălzirea motorului de Toyota, acesteia i-a căzut şi o placă de protecţie suplimentară, ce avea rolul de a proteja motorului.
Mai apoi, drumul s-a înrăutăţit şi mai mult şi pietrele au început a lovi cu putere componentele părţii inferioare, mai ales la Toyota, care are gardă la sol mai mică.
Au urmat zone şi mai dificile, cu ape de traversat, zone în care de obicei pasionaţii auto s-ar aventura cu offroader-e, nu cu două maşini sport clasice. Şi totuşi, maşinile au ajuns la destinaţie.
În toiul nopţii, însă, a venit şi o avertizare de inundaţie, aşa că cele două maşini au trebuit să facă de urgenţă cale întoarsă în condiţii de noapte.
Iar asta a făcut toată aventura şi mai palpitantă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,161
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!