(VIDEO) Cum se trece ambuteiajul de pe Mihai Viteazul din Chişinău cu o motocicletă

12 Mai 2023, 09:06
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele săptămâni, odată cu închiderea unei porţiuni a podului de pe Mihai Viteazul din Chişinău şi îngustarea uneia din cele mai importante artere la doar o bandă pe fiecare sens, toată zona din jurul acestei artere e un mare ambuteiaj şi aşa va fi până la 31 decembrie 2023, conform termenului anunţat pentru acestei lucrări. În acest context, un motociclist a publicat un video de pe camera sa de bord, arătând cât de repede se poate trece acest ambuteiaj pe două roţi, fără o grabă specială din partea sa, ba chiar înaintând foarte lent şi prudent.
Se pare că motocicleta e o soluţie mai mult decât viabilă în cazul unor asemenea ambuteiaje. Cel puţin din imagini se poate observa clar cum aceasta se strecoară prin trafic, trecând pe lângă zeci de maşini care stau nemişcate în aşteptare sau înaintează foarte lent. Astfel, dacă şoferii din maşini sunt condamnaţi să stea zeci de minute în aceste ambuteiaje, motociclistul autor al filmării traversează întreaga zonă în doar câteva minute. Video-ul publicat de el e la viteză 2,5x, dar oricum se poate vedea din marcajul timpului cât de rapid decurge călătoria.
L-am contactat direct pe motociclist, pe nume Vadim Dolinski, care a fost de acord să ne împărtăşească din experienţa sa. Dacă din video-ul filmat ieri se poate vedea cum traversarea zonei de ambuteiaj, până la podul propriu-zis, dar fără a intra pe pod, întrucât el a luat-o pe Albişoara, a durat cam 3 minute, motociclistul spune că în orele de trafic maxim îi ia maxim 15 minute călătoria de la muncă spre casă sau invers. Fără încălcări de viteză, fără manevre periculoase, dimpotrivă, experienţa lui de mulţi ani în calitate de motociclist îi dictează că până şi strecurarea prin traficul care stă nemişcat trebuie făcută cu mare prudenţă şi anticipare faţă de orice posibilă manevră a celorlalţi din jur. Şi, apropo, acesta ne spune că are şi o maşină în proprietate, ba chiar una electrică — un Fiat 500e — dar în asemenea perioade aglomerate, când e nevoie de deplasare funcţională dintr-un punct în altul, diferenţa de timp consumat cu motocicleta şi maşina e enormă, aşa că preferă motocicleta.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,471
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!