(VIDEO) Tesla demonstrează o versiune îmbunătăţită a roboţilor săi, care par să fi progresat enorm între timp

17 Mai 2023, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
Dacă primele demonstraţii publice cu Tesla Bot, roboţii creaţi de Tesla, au generat tachinări despre capacităţile lor foarte limitate, mai ales în raport cu roboţii Boston Dynamics, atunci un nou video, publicat aseară de Tesla, arată o versiune îmbunătăţită a roboţilor săi, care par să fi progresat enorm între timp, până la o etapă în care se conturează ca un produs mult mai cizelat şi mai capabil.
Aceştia apar în film în interiorul halelor Tesla, unde se lucrează la prototipurile Cybertruck şi demonstrează capacităţi foarte bune de se descurca în spaţiu şi de a-şi controla braţele prin ajustarea de cuplu în funcţie de rezistenţa întâmpinată.
Chiar şi un ou fragil, plasat pe podea, face ca braţul robotului să-i recunoască rezistenţa şi să ajusteze forţa după ce-l identifică, pentru a nu-l strica.
Roboţii şi-au îmbunătăţit capacitatea de recunoaştere a detaliilor din spaţiul din jurul lor şi de a memora locurile, învăţându-le la reveniri ulterioare, iar aici amintim că aceşti roboţi Tesla ar urma să beneficieze de inteligenţă artificială, dar probabil cu anumite limitări care să excludă posibile folosiri în scopuri mai puţin nobile.
Roboţii pot repeta mai rapid mişcările oamenilor şi învăţa din maniera oamenilor de a-şi mişca membrele şi corpul, ajustându-şi propriile mişcări. Iar articularea mâinii şi degetelor a crescut atât de mult, încât acum pot fi manipulate obiecte de forme specifice, în spaţii restrânse, cu sarcini foarte dificile.
Deci, oricât de neverosimilă şi necoaptă păreau roboţii Tesla la început, acum aceştia au făcut paşi gigantici în a avansa pe multe direcţii simultan. Într-un asemenea ritm, nu ne-am mira dacă în nici un an se vor începe a primi comenzi pentru ei, cu o viitoare plasare în producţie în perioada următoare.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,963
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!